Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Πώς χρεώνεται η κιλοβατώρα με το Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος

Πώς χρεώνεται η κιλοβατώρα με το Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος 

Διευκρινίσεις για τους παρόχους, την κατανάλωση και τις αιτήσεις από το ΥΠΕΝ, 9 στις 10 αιτήσεις (ποσοστό 91,25%) που υποβλήθηκαν ήδη για το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος (ΚΟΤ) έχουν ήδη εγκριθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Χθες Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ και παρά τις τεχνικές δυσκολίες στον ιστότοπο κατατέθηκαν 5.270 αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι όσοι υπάγονται στο παλαιό ΚΟΤ έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου να υποβάλουν τη νέα αίτηση και ότι το νέο ΚΟΤ προσφέρεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μόνο τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με ΚΟΤ, που κυμαίνονται από 1400 έως 2000 κιλοβατώρες ανάλογα με το πλήθος των μελών του νοικοκυριού διαμορφώνονται ως εξής:
Μάλιστα το υπουργείο επισημαίνει ότι «κάποια ΜΜΕ μεταδίδουν τη λανθασμένη είδηση ότι απορρίπτονται αιτήσεις επειδή η κατανάλωση τετραμήνου έχει υπερβεί τις 800 και 1.000 κιλοβατώρες».
Για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει άτομο με αναπηρία 67% και άνω τα όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh, ενώ αν υπάρχει άτομο που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 600 kWh.

 www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου