Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Στα μέσα Μαρτίου ο νόμος για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Στα μέσα Μαρτίου ο νόμος για τους λιγνίτες της ΔΕΗ 
 του Χάρη Φλουδόπουλου

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η πρώτη συνάντηση του κλιμακίου των επικεφαλής των Θεσμών με την κυβέρνηση με θέμα τα ενεργειακά στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.
Εξερχόμενος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η νομοθέτηση για την αποεπένδυση του
40% των λιγνιτών της ΔΕΗ η οποία θα ρυθμίζει θέματα της απόσχισης των μονάδων καθώς και τον τρόπο διενέργειας των διαγωνισμών. 
Ο νόμος βρίσκεται στη φάση της προεργασίας και αναμένεται να έρθει στη Βουλή στα μέσα Μαρτίου.
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε επίσης ότι έθεσε από την πλευρά του θέμα αλλαγών στις εκκρεμείς ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ).
Σε σχέση με τα υπόλοιπα ενεργειακά ζητήματα ανέφερε ότι για το άνοιγμα της λιανικής και τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ υπάρχει σε εξέλιξη η αποτίμηση της μέχρι τώρα προόδου και στο πλαίσιο των αλλαγών που συζητούνται θα υπάρξει απομείωση των ποσοστών της ΔΕΗ.
Για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ και τα άλλα θέματα της εταιρείας θα υπάρξει χωριστή συνάντηση της διοίκησης σε τεχνικό επίπεδο, για το θέμα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αυξήσεων, ενώ για την αγορά του φυσικού αερίου ανέφερε ότι ακόμη η ΔΕΠΑ με τους άλλους μετόχους των ΕΠΑ δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία και βρίσκονται σε εξέλιξη οι ανεξάρτητες αποτιμήσεις των εταιρειών παροχής αερίου προκειμένου μέχρι τα τέλη Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά του μεριδίου της Shell από την ΔΕΠΑ.


www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου