Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Μισδανίτης: Οι έξυπνοι μετρητές, ασπίδα απέναντι στις ρευματοκλοπές - Σε 14,7 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος των παραβιάσεων

 
Στα 14,7 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το κόστος των 5.270 καταγεγραμμένων ρευματοκλοπών για τον ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στην εκπομπή Alpha ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ενώ έχουν εισπραχθεί μόλις τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Σε παρέμβαση του στην τηλεόραση του Alpha ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε μεταξύ άλλων πως η εφαρμογή των έξυπνων μετρητών μπορεί να αποτελέσει την
λύση απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο, ενώ σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται πρόγραμμα εγκατάστασης 224.000 έξυπνων μετρητών στην Ελληνική Επικράτεια από τον Διαχειριστή.
Να σημειωθεί ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τις ρευματοκλοπές γίνεται αυστηρότερο και προβλέπει ιδιαίτερα ψηλά πρόστιμα σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί παράβαση. Συγκεκριμένα το ποσό του προστίμου υπολογίζεται ως εξής: α) η τιμή του ρεύματος, β)+70% επί της τιμής του ρεύματος και γ) ένα πρόστιμο για το διαχειριστικό κόστος του ΔΕΔΔΗΕ που κυμαίνεται από 300 – 750 ευρώ.
Ο κύριος Μισδανίτης, στην παρέμβασή του, υπογράμμισε πως η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 800 χιλιάδες ελέγχους ενώ ανέφερε πως το φαινόμενο της ρευματοκλοπής βρίσκεται σε υποχώρηση σε σύγκριση με τα χρόνια της κρίσης όπου είχαμε το peak, φτάνοντας στις 11.000 ρευματοκλοπές.
Τέλος, σε σχετική ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, τόνισε πως η χρήση έξυπνων μετρητών μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη λύση καθώς η ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο περιορίζει στο ελάχιστο την δυνατότητα παρέμβασης από τρίτους με σκοπό την αλλοίωση της αναγραφόμενης κατανάλωσης.
 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου