Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Βίλες και νυχτερινά κέντρα «κλέβουν» ρεύμα από τη ΔΕΗ. Ακόμη και χοντρά πορτοφόλια πειράζουν τον μετρητή και βρίσκονται στις λίστες των παραβατών

 
Διαστάσεις επιδημίας έλαβαν τα χρόνια της οικονομικής ύφεσης οι ρευματοκλοπές και το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο της έξαρσης των παραβάσεων είναι η διεύρυνση της κοινωνικής βάσης που καταφεύγει στην παράνομη ηλεκτροδότηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρμόδιες υπηρεσίες του
Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας την περίοδο 2005-2017 διαπιστώνεται από τον εντοπισμό των παραβατών πως πια στο παράνομο πείραγμα του μετρητή κατανάλωσης ή στις by pass καλωδιώσεις επιδίδονται νοικοκυριά με υψηλά εισοδήματα αλλά κι επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους.
Πολυτελή διαμερίσματα, βίλες με πισίνα ή χωρίς, αλλά ακόμη και ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια έως και σουπερμάρκετ συμπεριλαμβάνονται στις λίστες των παραβατών.
Η παραβατικότητα έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις, ωθούμενη κι από το γεγονός των περιορισμένων ελέγχων καθώς και των χαμηλών κυρώσεων που επιβάλλονταν στη διάρκεια των τελευταίων 12 χρόνων.
Οργανωμένες ομάδες ιδιωτών ηλεκτρολόγων παρέχουν τεχνογνωσία σε όποιον θέλει να κλέψει ρεύμα. Σε αυτές προσφεύγουν τόσο απεγνωσμένα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και άφηναν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας απλήρωτους όσο και πρόθυμοι επιχειρηματίες ή εισοδηματίες οι οποίοι κρύφτηκαν πίσω από την ανυπαρξία ελέγχων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

 www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου