Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Πότε διαγράφονται οι οφειλές προς την ΔΕΗ

Τον τρόπο και τις προϋποθέσεις με τις οποίες κάποιος μπορεί να πετύχει διαγραφή μέρους ή και του συνόλου της οφειλής του προς την ΔΕΗ ώστε να εξασφαλίση ξανά παροχή ρεύματος περιέγραψε ο γ.γ. Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.
 
«Η ΔΕΗ ως εισηγμένη ΑΕ πρέπει να κάνει όλα όσα πρέπει για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητά της. Φυσικά, δεν είναι τυχαία εταιρεία, καθώς μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο και προμηθεύει το 80% του ηλεκτρισμού στην χώρα και δεν συμπεριφέρεται ως ιδιώτης προμηθευτής», είπε ο κ. Βερροιόπουλος και οι δυνατότητες κάποιου πελάτη της ΔΕΗ να συνεχίσει να έχει παροχή ρεύματος παρότι χρωστάει «είναι συγκεκριμένες».
 
«Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι αυτή πελάτη στον οποίο έχει "κοπεί" το ρεύμα λόγω οφειλών. Πρέπει να απευθυνθεί στην αντίστοιχη επιτροπή που υπάρχει σε κάθε Δήμο και να εξεταστεί εάν ανήκει σε κάποιο από τα "προφίλ" που έχουν δικαίωμα για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Μία οικογένεια π.χ. με 13.500 ευρώ εισόδημα (προσαυξανόμενο κατά 2.250 ευρώ ανά τέκνο) ανήκει σε προφίλ του ΚΟΤ, μπορεί να κάνει αίτηση στο Δήμο και, ανάλογα με την οφειλή, επανασυνδέεται και οφειλή ως 6.000 ευρώ διαγράφεται, οφειλή από 6.000 ευρώ ως 9.000 ευρώ διαγράφεται το 75% κ.ο.κ., ενώ ρυθμίζεται σε δόσεις το υπόλοιπο της οφειλής», όπως είπε.
 
Διευκρίνισε παράλληλα ότι η διαγραφή γίνεται για πελάτες της ΔΕΗ που τους είχε "κοπεί" το ρεύμα μέχρι 21 Σεπτεμβρίου και ανήκουν στο προφίλ του ΚΟΤ.
 
Ο κ. Βερροιόπουλος συνέχισε αναφέροντας ότι πελάτες που μπορούν να μπουν στο ΚΟΤ έχουν επίσης την δυνατότητα να έχουν μεγάλες εκπτώσεις 50%-75% (παλαιότερα ήταν 30%).
 
Τόνισε επίσης ότι, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των δεν εμπίπτει στο ΚΟΤ, αλλά πολλοί βρέθηκαν να χρωστούν στη ΔΕΗ και δεν τους έχει "κοπεί" ακόμη το ρεύμα αλλά παίρνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, «οι περισσότεροι είναι σε δυσχερή θέση και προτρέπουμε την ΔΕΗ να κάνει "γενναίες" ρυθμίσεις, από εκεί που τους έχει ως κακοπληρωτές, να τους βάλει σε ένα σύστημα να πληρώνουν».
 
ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩ 
 
 
 http://www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου