Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Business Europe καλεί την Κομισιόν να μετριάσει την κλιματική της φιλοδοξία



Ο ευρωπαϊκός βιομηχανικός σύνδεσμος BusinessEurope πιέζει την Κομισιόν για την υιοθέτηση πιο μετριοπαθών στόχων ενόψει του 2030 και της κλιματικής διάσκεψης που είναι προγραμματισμένη για φέτος.
Σύμφωνα με κείμενο του συνδέσμου που διέρρευσε και επικαλείται το Euractiv, η κλιματική πολιτική της Ε.Ε. "πρέπει να είναι αρκετά θετική, αρκεί να παραμένει μια πολιτική δήλωση δίχως επιπτώσεις".
Όλα αυτά ενώ ο επίτροπος Ενέργειας, Μιγκέλ Κανιέτε, έχει προτείνει την ενίσχυση του στόχου εκπομπών ρύπων για το 2030 σε τουλάχιστον 40-45% με τη στήριξη και του προέδρου
της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Στο επίκεντρο της στάσης που διατηρεί ο BusinessEurope είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας τέτοιος στόχος για την ευρωπαϊκή και συγκεκριμένα τη γερμανική βιομηχανία. Το κείμενο του συνδέσμου καλεί την Κομισιόν "να αντιτεθεί σε μια αύξηση της φιλοδοξίας του στόχου, χρησιμοποιώντας τα ίδια αυτά επιχειρήματα", όπως και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αναλάβει δράση μονομερώς. Προτείνει "να ελαχιστοποιηθεί το όλο θέμα" και εκτιμά ότι "η ενίσχυση της φιλοδοξίας" δεν είναι το πλέον σημαντικό, αλλά το να πειστούν οι υπόλοιπες οικονομίες του πλανήτη να μοιραστούν το βάρος. Επίσης, ο σύνδεσμος ζητά από την Κομισιόν να ζητήσει περισσότερες μελέτες για το θέμα και να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια στους υπολογισμούς.
Εκπρόσωπος της Greenpeace μίλησε με αρνητικά σχόλια για τη στάση του BusinessEurope, λέγοντας ότι το κείμενο έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι Ευρωπαίοι "νιώθουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής". "Η Κομισιόν έχει ευθύνη να προχωρήσει και να αγνοήσει τα ψέματα και τις τακτικές καθυστέρησης των επιχειρήσεων-δεινόσαυρων της Ευρώπης. Θα ήταν ανεύθυνο να ενδώσει στο κλίμα φόβου και να αγνοήσει τις τεράστιες οικονομικές και περιβαλλοντικές ζημιές της κλιματικής αλλαγής", πρόσθεσε.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου