Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Δήλωση Εμμανουήλ Παναγιωτάκη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μανώλη Παναγιωτάκη 
Σήμερα το Εφετείο Αθηνών, με ομόφωνη απόφασή του, ευθυγραμμιζόμενο με την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας με αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καθώς και τους τρεις άλλους συναδέλφους μου στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ.
Από την πλευρά μας, όλοι είχαμε απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μας. Ήταν ωστόσο απαραίτητο να γίνει το αυτονόητο, μέσω της
Δικαιοσύνης να λάμψει η αλήθεια. Η πρωτόδικη απόφαση, καταδικαστική παρά και την τότε απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα, εξαφανίστηκε!
Υπογραμμίζω δύο κρίσιμα στοιχεία.
α. Το Εφετείο αποφάνθηκε ότι οι μισθωτοί και τα στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και κατά συνέπεια οι εσωτερικοί κανονισμοί των εταιρειών, τους οποίους ακολουθήσαμε πιστά, συνιστούν το πλαίσιο που καθορίζει την υπηρεσιακή μας λειτουργία. Πρόκειται για νομολογία καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των δύο εταιρειών στις σημερινές συνθήκες.
β. Οι διάφοροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ΜΜΕ και πολιτικοί, οι οποίοι για δικούς τους λόγους, πρόβαλαν διαστρεβλωμένα και με αναλήθειες την υπόθεση και βέβαια προσβάλλοντας βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας, καλούνται να επανεξετάσουν τη στάση και πρακτική τους. Η δημιουργία τοξικού κλίματος και η σπίλωση ανθρώπων κάθε άλλο, παρά το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετεί. Από μεν τα ΜΜΕ αναμένω την αποκατάσταση της αλήθειας σε ό,τι με αφορά, δικαίωμα, από το οποίο δεν πρόκειται να παραιτηθώ! 

Για δε τους πολιτικούς τονίζω το αυτονόητο: το πολιτικό ήθος, η αξιοπιστία και η υπευθυνότητα κρίνονται στην πράξη, από τα έργα και τις συμπεριφορές.
Και ένα τελευταίο. Ας αφήσουν επί τέλους τη ΔΕΗ έξω από τις όποιες σκοπιμότητες, ώστε η εταιρεία-εθνικό κεφάλαιο να συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή της.                                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου