Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΤΕ ΔΕΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ετε δεη 
Συναδέλφισσες-φοι

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της εργασίας δέχεται συνεχείς επιθέσεις με την εφαρμογή των μνημονίων και των απαιτήσεων των ντόπιων και ξένων συμφερόντων.
Το συνδικάτο ακολουθώντας τον μόνο δρόμο που ξέρει, αντιστέκεται σε αυτές τις πολιτικές, σε αυτές τις επιθέσεις με όσα όπλα διαθέτει και διεκδικεί, απαιτεί την επαναφορά των χαμένων δικαιωμάτων του, προσπαθεί να μετριάσει τις απώλειες και βλέποντας μπροστά, ανασυντάσσεται, αμύνεται και προχωράει στις ανάλογες αντεπιθέσεις για ένα καλύτερο
αύριο για τους εργαζομένους.
Στον αγώνα αυτό, εκτός από τις συνήθεις δράσεις που είναι τα απεργιακά μέτρα, οι απεργίες, οι συμβολικές καταλήψεις, οι συνεχείς παρεμβάσεις στις διοικήσεις και στα υπουργεία, τα συλλαλητήρια, οι ενημερώσεις και η ανασύνταξη για να δυναμώνουμε την πάλη μας, αναγκαστικά η Ένωσή μας πρέπει να προσθέτει όσα όπλα μπορεί να χρησιμοποιήσει ενάντια στον ταξικό εχθρό, χρησιμοποιώντας το ίδιο τους το σύστημα.
Η Ένωσή μας χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιεί ένα ακόμα << βέλος που διαθέτει στην φαρέτρα της>> που είναι οι δικαστικές διεκδικήσεις στη Χώρα μας αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ένωσή μας συντάσσεται με την Ομοσπονδία και άλλα σωματεία στις δικαστικές διεκδικήσεις αλλά και αυτόνομα διεκδικεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταφεύγοντας στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Επειδή η Ε.ΤΕ. έχει συμμετάσχει σε αυτές τις δικαστικές διεκδικήσεις, όπως ήταν η πώληση του ΑΔΜΗΕ, τα προβλήματα των ΥΒΑΕ, των οφειλόμενων αναπαύσεων και των αναγκαστικών μεταθέσεων και επειδή επιβάλλεται να συμμετέχει με όλα της τα μέσα για την μη πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων, καθώς και τις παράνομες για εμάς αναδρομικές κρατήσεις όσων αφορά τα κλιμάκια των συναδέλφων γίνεται σαφές ότι οι οικονομικές απαιτήσεις είναι κατά πολύ αυξημένες.
Συμπερασματικά, το Δ.Σ. της Ε.ΤΕ. στο Διοικητικό της Συμβούλιο στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 εκθέτοντας όλους αυτούς τους προβληματισμούς αποφάσισε, να χρησιμοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της που είναι τα φυσικά μέλη της τα οποία της δίνουν την οικονομική αυτοτέλεια χωρίς αγκυρώσεις να συνεχίσει τον πολύπλευρο αγώνα μέσα στον οποίο είναι και οι δικαστικές διεκδικήσεις.
Το Δ.Σ. της Ε.ΤΕ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία και σύμφωνα με το Καταστατικό της να προχωρήσει στην παρακράτηση έκτακτης εισφοράς σε τρείς δόσεις ήτοι:
α) εκκαθάριση μισθοδοσίας μηνός Σεπτεμβρίου 4€
β) εκκαθάριση μισθοδοσίας μηνός Οκτωβρίου 3€
γ) εκκαθάριση μισθοδοσίας μηνός Νοεμβρίου 3€
Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι εκτός από τις δικαστικές διεκδικήσεις η Ένωσή μας έχει υποχρεώσεις σε δικηγορικές εργασίες απαιτούμενες εκ του νόμου όπως π.χ. τροποποιήσεις καταστατικού, εναρμόνιση με την νομοθεσία προσωπικών δεδομένων κ.α. που καθιστούν την έκτακτη εισφορά επιβεβλημένη.
Είναι βέβαιο για το Δ.Σ. κατανοώντας την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται πολλά από τα μέλη μας, κάνοντας δυσβάστακτη την παρακράτηση και ενός ευρώ από την μισθοδοσία τους, έχοντας την παρότρυνσή τους για εντατικοποίηση του αγώνα μας ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα αγκαλιάσει αυτή την κίνηση και θα δώσει την αυτοπεποίθηση ότι ανήκει σε ένα σωματείο ανεξάρτητο και όχι εργοδοτικό που τίποτα δεν αφήνει στην τύχη αλλά με << νύχια και δόντια >> παλεύει για το καλύτερο.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την παρότρυνση, τη συμπαράστασή σας και τη στήριξή σας.
ΧΑΜΕΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου