Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΔΟΠ / ΔΕΗ - ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για εδοπ δεη
Τις απόψεις μας για την αξιολόγηση, τις έχουμε καταγράψει και εγκαίρως είχαμε  ενημερώσει τους συναδέλφους αλλά και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τα αποτελέσματά της.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, αφού η πρόθεση των Διοικούντων ήταν να «πετσοκόψουν» τους συναδέλφους στη βαθμολογία προκειμένου, να μην προαχθούν και παράλληλα να κρέμεται ως δαμόκλεια σπάθη, η πιθανή απόλυσή τους.
Το όλο εγχείρημα παρουσιάστηκε ως πρότυπο – άλλωστε ο Πρόεδρος στις συνεντεύξεις του το χαρακτηρίζει καινοτόμο – αλλά επί της ουσίας πρόκειται για σύστημα αναχρονιστικό, αυταρχικό χωρίς όραμα, χωρίς κίνητρα που θα προάγουν την ομαδικότητα, την συλλογικότητα και γενικότερα την επίτευξη στόχων ενός τμήματος.
Επί της ουσίας, είτε δεν έγινε κατανοητή η αξιολόγηση από τους βαθμολογητές κατά την ενημέρωσή τους, είτε δόθηκε σιωπηρή εντολή για μείωση της βαθμολογίας.
Άλλωστε, ειπώθηκε κάτι τέτοιο σε κάποια σεμινάρια!! Επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελεί το γεγονός, ότι πρώτα βαθμολόγησαν και μετά ανακοίνωσαν τη βάση της
βαθμολογίας. Γιατί άραγε; Απλά για να δουν πρώτα τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης, ώστε να είναι σίγουροι για το ποσοστό των προαγώγιμων.
Έκπληξη, όμως, προκαλεί με τους συναδέλφους της πρώτης γραμμής και ιδιαίτερα της εμπορίας όπου, εκεί ακριβώς αποκαλύπτονται οι προθέσεις των βαθμολογητών,
αγνοώντας τον καθημερινό Γολγοθά, που βιώνουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον πελάτη. Εκτός και αν δεν γνώριζαν το προαγώγιμο όριο της βαθμολογίας, όπως εκ των
υστέρων ορισμένοι ισχυρίζονται.
Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ καλεί την Διοίκηση να λειτουργήσει για φέτος το σύστημα πιλοτικά και να μη ληφθεί υπόψη η βαθμολόγηση. Σε κάθε περίπτωση η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δίκαια των συναδέλφων μας, σύμφωνα με τις Σ.Σ.Ε.
Ως εκ τούτου, καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την άμεση παρέμβασή της, καθώς και των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, μέσω των θεσμικών τους διαδικασιών.
Υ.Γ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την ψήφιση της αξιολόγησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καταψηφίστηκε μόνο από τον εκπρόσωπο της Ο.Κ.Ε., γι’αυτό στη συνέχεια η σημερινή «αριστερή» Διοίκηση κατήργησε τη θέση της ΟΚΕ στο Δ.Σ. της
ΔΕΗ. ΕΥΓΕ.

Γραφείο Τύπου/ ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου