Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Αγωνιστική Συνεργασία Σπάρτακου για αξιολόγηση: » Ετοιμάζουν νέες μειώσεις μισθών μέσα από την αξιολόγηση. Δεν είναι τυχαίο που διαφημίζουν το μπόνους στο 20%»

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωνιστικη συνεργασια 
Ανακοίνωση 

Η Αγωνιστική Συνεργασία έγκαιρα με ανακοίνωση της τοποθετήθηκε ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης που προωθεί η εργοδοσία. Προειδοποίησε τους συναδέλφους ότι στόχος της αξιολόγησης δεν είναι άλλος από την προάσπιση των κερδών της ΔΕΗ Α.Ε στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον που προκύπτει από την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Στόχος της αξιολόγησης όπως επισημάναμε δεν είναι άλλος από
την εντατικοποίηση της εργασίας, τις μειώσεις μισθών, να κάνουν οι εργαζόμενοι δική τους υπόθεση την προάσπιση της κερδοφορίας της ΔΕΗ Α.Ε., να βάλουν δηλαδή ακόμα μια φορά πλάτη στα δύσκολα που περνάει η επιχείρηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο κριτήριο της αξιολόγησης είναι ,η αφοσίωση στο όραμα της επιχείρησης, σε μια περίοδο που η ΔΕΗ Α.Ε έχει οξύνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, την όξυνση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας όπως εκφράστηκε και από τις διώξεις των εργαζόμενων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου με εξοντωτικές ποινές, τον αυταρχισμό που επέδειξε η διεύθυνση σε κινητοποίηση στο Ο.Κ.Π για τα παρωχημένα οχήματα κ.α.
Σήμερα που η αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε παίρνοντας ένα πρώτο δείγμα των συνεπειών που θα δημιουργηθούν.
– Οξύνθηκε ο ανταγωνισμός μεταξύ των εργαζόμενων για την βαθμολογία που θα λάβουν. Ετοιμάζουν εργαζόμενους ατομιστές, που θα ανταγωνίζονται το συνάδελφο για μια καλύτερη βαθμολογία με αρνητικές συνέπειες στην συναδελφοσύνη και τη συνεργασία βάζοντας νέα εμπόδια στην ενότητα της εργατικής τάξης.
– Καλλιεργούν την λογική «να τα έχεις καλά με τον ανώτερο» για να βαθμολογηθείς καλά, ανοίγοντας νεα πεδία συνδιαλλαγής που μπορεί να αξιοποιηθούν πολύπλευρα. (μήπως γι’αυτό οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν τοποθετήθηκαν αρνητικά για την αξιολόγηση.)
– Απειλούν αγωνιστές εργαζόμενους που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων με κακή βαθμολογία αφού γι’αυτους τα δικαιώματα των εργαζομένων αποτελούν κόστος και επιβαρύνουν την κερδοφορία της επιχείρησης.
– Ετοιμάζουν νέες μειώσεις μισθών μέσα από την αξιολόγηση. Δεν είναι τυχαίο που διαφημίζουν το μπόνους στο 20% που θα έχει την μεγαλύτερη βαθμολογία χωρίς να αναφέρουν τι θα συμβεί σε αυτούς που θα έχουν την μικρότερη. Δεδομένο είναι, ότι η αξιολόγηση απαιτεί και νέο μισθολόγιο που δεν θα αργήσει να έρθει.
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι με ένα σμπάρο θέλουν να πετύχουν πολλά τρυγόνια. Θέλουν τους εργαζόμενους φθηνούς, προσδεμένους στο όραμα της επιχείρησης, να ανταγωνίζονται, να πατάνε επί πτωμάτων, να γλείφουν, να σκύβουν το κεφάλι, να μην αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους κ.α.
Δεν θα τους περάσει. Απάντηση στη νέα επίθεση της εργοδοσίας δεν είναι άλλη από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Να μην δεχτούμε καμία μείωση μισθών με αφορμή την αξιολόγηση, να μην επιτρέψουμε τον κανιβαλισμό που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πώληση μονάδων και ορυχείων, ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Για υπογραφή ΣΣΕ για εργολαβικούς και οκταμηνίτες, ενάντια στην απλήρωτη εργασία, για μετρά υγείας και ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου