Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

"Αντάρτικο" από την Υψηλή Τάση – Κίνημα “δεν υπογράφω” από τις ενεργοβόρες βιομηχανίες


Νέα δεδομένα διαμορφώνονται σύμφωνα με πληροφορίες ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της ενεργοβόρου βιομηχανίας για την ανανέωση των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενεργοβόρες βιομηχανίες της Υψηλής Τάσης, δηλώνουν συσπειρωμένες γύρω από το θεσμικό όργανο εκπροσώπησής τους και δηλώνουν έτοιμες να φτάσουν μέχρι τέλους, μη αποδεχόμενες τετελεσμένα και προδιαγεγραμμένες αποφάσεις που οδηγούν στον αφανισμό τους.

Συγκεκριμένα οι βιομηχανίες δηλώνουν ότι αρνούνται να υπογράψουν τις συμβάσεις για το 2018 που τους πρότεινε η ΔΕΗ μόλις τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς να έχουν προηγηθεί διαπραγματεύσεις.
Θεωρούν ότι εάν υπογράψουν τις συμβάσεις για το 2018 αποδέχονται τη διακριτική μεταχείρισή τους σε σχέση με άλλους πελάτες της ΔΕΗ με ομοειδή χαρακτηριστικά. Η διακριτική μεταχείριση συνίσταται στο γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει αποδεχθεί να υπογράψει συμβάσεις με λήξη το 2020, κάτι που δε δέχεται και για τους υπόλοιπους μεγάλους ενεργοβόρους καταναλωτές. Οι εν λόγω συμβάσεις περιλαμβάνουν σταθερά τιμολόγια και εγγυημένες εκπτώσεις, ευνοϊκότερους, όπως υποστηρίζουν οι υπόλοιπες βιομηχανίες σε σχέση με την πρόταση που κατατέθηκε στην τελευταία ΓΣ του Ιουλίου με ισχύ από το 2019.

Οι βιομηχανίες δηλώνουν αποφασισμένες να κινηθούν άμεσα με καταγγελίες τόσο προς τη ΡΑΕ όσο και προς την Κομισιόν, με στόχο να υπάρξει ικανός χρόνος για την ανατροπή των σχεδίων της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου