Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Στον ΑΔΜΗΕ περνάει η σκυτάλη των αλλαγών, μετά τον «ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών» - Αντικατάσταση δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

 
Με τον ΑΔΜΗΕ, αλλά σε χαμηλή ένταση, συνεχίζονται οι διοικητικές αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση,  αρχής γενομένης από την εισηγμένη ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών για την οποία έχει ήδη γράψει το energypress.
Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλαν ή πρόκειται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Καμπούρης και
Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.
Τα δύο πρόσωπα είχαν οριστεί στο Δ.Σ. για λογαριασμό του δημοσίου με τον πρώτο να τοποθετείται από τον Φεβρουάριο του 2018 και τον δεύτερο από τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Οι επιλογές είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, και όλα δείχνουν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα τοποθετήσει πλέον στελέχη δικής της επιλογής στο Δ.Σ. του Διαχειριστή.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ. Καμπούρης, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της εισηγμένης ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών (αλλά και έμπειρο στέλεχος από την υπηρεσιακή ιεραρχία της εταιρείας, της οποίας είχε διατελέσει και μεταβατικός αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) υπέβαλε χθες την παραίτηση του από μέλος της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.
Για τον κ. Καμπούρη υπάρχουν και λόγοι φόρτου εργασίας καθώς αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Κέντρου Ελέγχου Ηλεκτρικής Ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Παπασταμόπουλος, εκ των στενών συνεργατών του Πάνου Σκουρλέτη (διευθυντής του γραφείου του στο ΥΠΕΝ), φέρεται να παραιτείται, κατόπιν και σχετικής συνεννόησης με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μάνο Μανουσάκη, όπου και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και οι αντικαταστάτες των δύο μελών.
Σημειώνεται ότι το ΔΣ του ΑΔΜΗΕ είναι 9μελές, εκ των οποίων τα τρία μέλη είναι επιλογές του στρατηγικού μετόχου, δηλαδή της κινεζικής State Grid, ενώ ένα μέλος ακόμη είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων. Τα υπόλοιπα 5 μέλη επιλέγονται από το ελληνικό δημόσιο.
ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών
Όπως έγραψε το energypress, στις 16 Ιουλίου στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αναμένεται να ανακοινωθεί και νέο Δ.Σ. της εταιρίας, με πρόσωπα που εκτός απρόοπτου θα αντικαταστήσουν σύσσωμη τη διοίκηση.
Παραμένει η διοίκηση Μανουσάκη
Η κυβέρνηση, σχολιάζουν αρμόδιοι παράγοντες, προχωρά σε αλλαγές επιδιώκοντας να δώσει το δικό της πολιτικό στίγμα στις δύο εταιρίες. Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν, ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μάνου Μανουσάκη, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει, προς ώρας τουλάχιστον, για τους Γιάννη Μάργαρη (αντιπρόεδρο) και Ιάσωνα Ρουσόπουλο (μέλος), οι οποίοι έχουν ταυτόχρονα και θέσεις ευθύνης στο οργανόγραμμα της εταιρείας.    

Κωνσταντίνος Φιλίππου
 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου