Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν επαρκεί πλέον η εγχώρια παραγωγή ξύλινων στύλων - Οι αυξημένες ανάγκες οδηγούν σε εισαγωγές

 
Η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί πλέον για την κάλυψη των αναγκών του ΔΕΔΔΗΕ σε ξύλινους στύλους και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η συμπληρωματική εισαγωγή τους, όπως αναφέρει ο διαχειριστής σε απάντησή του προς το βουλευτή Γ. Αμυρά.
Αναλυτικότερα, ο ΔΕΔΔΗΕ παρατηρεί ότι διαχρονικά κάλυπτε τις ανάγκες του απορροφώντας το σύνολο της εγχώριας παραγωγής
ξύλινων στύλων, αλλά το τελευταίο διάστημα αυτή δεν επαρκεί καθώς οι ανάγκες αυξήθηκαν σημαντικά ως αποτέλεσμα των δρομολογημένων επενδύσεων.
Ειδικότερα, στον τελευταίο διαγωνισμό για την προμήθεια 130.000 στύλων συμμετείχαν μόνο Έλληνες προμηθευτές προσφέροντας στύλους τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή αγορά, αλλά σε ποσότητες σημαντικά μικρότερες από τις ζητούμενες. Τελικά συμβολαιοποιήθηκε ποσότητα 52.000 στύλων συνολικά με έξι ελληνικές εταιρείες οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν παραδώσει 20.000 στύλους ενώ πρόσφατα αιτήθηκαν και τρίμηνη παράταση των συμβατικών τους υποχρεώσεων.
Με βάση τα παραπάνω, ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται θέμα απόρριψης των εγχώριων στύλων και σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη μια στρατηγική προμήθειας που να διασφαλίζει την ομαλή τροφοδοσία.
Στα πλαίσια αυτά εξετάζεται η προκήρυξη νέου διαγωνισμού που θα απορροφήσει σε συνδυασμό με τις επαυξήσεις των ποσοτήτων των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεων, την εγχώρια παραγωγή για τα επόμενα χρόνια.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου