Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Πληθωρισμός διευθυντών στον Όμιλο ΔΕΗ!!!

 
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες την τοποθέτηση δύο νέων Γενικών Διευθυντών, οι όποιοι προστιθέμενοι στη Διοικητική πυραμίδα της ΔΕΗ, δίνουν το εντυπωσιακό άθροισμα των 11 Γενικών Διευθυντών (από οκτώ σε έντεκα)!
Η ύπαρξη μιας Διοικητικής πυραμίδας που αποτελείται από εννέα
μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (δεν προσμετρώνται οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων) , έναν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο , τρείς Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους , έντεκα (11) Γενικούς Διευθυντές και περισσότερους από εξήντα (60)!!! Διευθυντές, συνιστά μια πραγματική «διοικητική Βαβέλ»! Και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται οι βοηθοί Διευθυντές , Τομεάρχες κλπ.
Αντίστοιχη λογική και πρακτική επικρατεί στις Διοικήσεις των θυγατρικών Εταιρειών ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Λιγνιτική Μεγαλόπολης και Λιγνιτική Μελίτης!!!
Ποιοι λόγοι θα εξηγούσαν την πληθώρα στελεχών εκτός από την τακτοποίηση της κομματικής επετηρίδας;
Παράλληλα, η επιλογή της Διοίκησης να προσλαμβάνει και να αναθέτει τις θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών σε στελέχη εκτός Ομίλου ΔΕΗ είναι προσβλητική για το στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου. Αλήθεια, δεν υπάρχουν κατάλληλα στελέχη στη μητρική και στις θυγατρικές του Ομίλου;
Ο προϊστάμενος υπουργός θα μπορούσε να εξηγήσει τον πληθωρισμό των Διευθυντικών Στελεχών και Συμβούλων που υπερδιπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο;
Γιατί, εκτός των άλλων και μετά την απελευθέρωση του «πλαφόν» -σε αυτή την κατηγορία στελεχών υπερτριπλασιάζονται οι αποδοχές τους και αυτό χωρίς να υπολογίζονται τα bonus και οι άλλες εταιρικές παροχές!
Σύμφωνα με τον κ. Στάσση ο Όμιλος ΔΕΗ βρίσκεται σε πορεία μείωσης των λειτουργικών δαπανών.
Αλλά μάλλον αυτό δεν αφορά τα Διευθυντικά Στελέχη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου