Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΔΕΗ: Πράσινο φως για το 2ο πακέτο τιτλοποίησης

ΔΕΗ: Πράσινο φως για το 2ο πακέτο τιτλοποίησης 
Το πράσινο φως του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ αναμένεται να πάρει εντός της εβδομάδας το δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών από το οποίο η Επιχείρηση αναμένεται να αντλήσει κεφάλαια ύψους 350 εκατ. ευρώ. Η προσφορά προέρχεται από μεγάλο διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο και αφορά στη διάθεση ληξιπρόθεσμων οφειλών στη χαμηλή τάση ύψους 90
ημερών και άνω, με το επιτόκιο να κινείται πέριξ του 5%. 
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου η ΔΕΗ είχε κάνει αποδεκτή την προσφορά της JP Morgan για το πρώτο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων και μη απαιτήσεων πελατών χρονικής διάρκειας 60 ημερών, με επιτόκιο της τάξης του 3,5% λόγω και του χαμηλότερου ρίσκου του προφίλ των απαιτήσεων. 
Συνολικά η εταιρεία από τα δύο πακέτα τιτλοποιήσεων αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητά της με ένα ποσό της τάξης των 610 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που αποτυπώνει και την επενδυτική εμπιστοσύνη που σταδιακά αρχίζει να χτίζει η εταιρεία με την αγορά αλλά και την εμπιστοσύνη ότι μπορεί να επιτύχει να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις πελατών της. 
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα της τιτλοποίησης, αυτά αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την ισόποση μείωση των κοινοπρακτικών δανείων από ελληνικές τράπεζες, που σημαίνει πρακτικά ότι η εταιρεία επιτυγχάνει την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού της με πιο ευνοϊκό κόστος. 
Σημειώνεται τέλος ότι η ΔΕΗ έχει συστήσει για την έκδοση των ομολογιών εταιρεία ειδικού σκοπού, ενώ διοργανωτής της έκδοσης είναι η Finacity Corporation. 

Του Χάρη Φλουδόπουλου
www.capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου