Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Γι'ωργος Αδδαμίδης προέδρος ΓΕΝΟΠ: Ένας χρόνος ΝΔ

 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πριν από λίγες μέρες ο ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκης έκανε τον ετήσιο απολογισμό της κυβέρνησης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επειδή κατά την άποψή μου ο απολογισμός αυτός ήταν σκοπίμως ελλιπής, θα ήθελα να προσθέσω όλα όσα επιμελώς
απέφυγε να αναφέρει:
1ον Το δυσβάστακτο κόστος , οικονομικό και κοινωνικό, που «κουβαλάει» η απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαδικασία της βίαιης απολιγνιτοποίησης.Οι περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας θα πληρώσουν ακριβά το «πράσινο όραμα» του Κ. Μητσοτάκη. Πολύ απλά θα ερημώσουν…
2ον. Με το πρόσχημα της «Σωτηρίας της ΔΕΗ», προχώρησε στην αχρείαστη αύξηση τιμολογίων για τους καταναλωτές και την ουσιαστική κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας, με αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια πελατών της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
3ον. Απέφυγε να αναφέρει την απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, μιας Επιχείρησης που ασκεί μονοπωλιακή δραστηριότητα και έχει εξασφαλισμένη την κερδοφορία, ότι θέλει να την χαρίσει στους ιδιώτες!
4ον. Την ώρα που τόσο ο ίδιος, όσο και ο αρμόδιος Υφυπουργός συγχαίρουν τον ΑΔΜΗΕ για την αποτελεσματικότητά του, αναδεικνύοντάς τον στον μεγαλύτερο επενδυτή της χώρα μας, που υλοποιεί ένα Εθνικό έργο όπως οι υποθαλάσσιες ηλεκτρικές διασυνδέσεις, την ίδια ώρα θέλουν να τον ξεπουλήσουν παραχωρώντας το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Η/Ε σε ιδιώτες.
5ον. Προφανώς και απέφυγε να αναφερθεί στη μονομερή κατάργηση με νόμο της ΣΣΕ και του ΚΚΠ/ΔΕΗ, που ούτε η χούντα δεν τόλμησε να καταργήσει, προκειμένου να αφαιρέσει το Ειδικό Τιμολόγιο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
6ον. Στόχος του η ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος στις Εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ, δημιουργώντας έτσι εργαζομένους δύο ταχυτήτων, αφού με νόμο και πάλι απαγορεύει την ένταξη στον ΚΚΠ/ΔΕΗ και στην ΕΣΣΕ τους νεοπροσλαμβανόμενους!!! (Την ίδια ώρα όμως, πληθώρα Διευθυντικών Στελεχών εκτός Ομίλου ΔΕΗ με παχυλότατους μισθούς υπερτριπλασιάζουν τις δαπάνες μισθοδοσίας τους).
Αυτό είναι το έργο της κυβέρνησης στο ΥΠΕΝ: Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!!
Για το κλείσιμο αυτής της σύντομης παρέμβασης θα χρησιμοποιήσω τα λόγια που είπε ο Υπουργός στον ετήσιο απολογισμό του ελαφρώς παραφρασμένα.
«Το είπαμε, το κάναμε. Η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας χρειάζεται έργο. Και αυτό κάνουμε. Συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου