Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Όλα έτοιμα είναι, από την άποψη της γραφειοκρατίας, για τη σύνδεση της Πτολεμαΐδας 5 στο σύστημα,

 
Όλα έτοιμα είναι, από την άποψη της γραφειοκρατίας, για τη σύνδεση της Πτολεμαΐδας 5 στο σύστημα, με τη μόνη εκκρεμότητα να παραμένει η ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ, καθώς και ο σχεδιασμός για τη
μελλοντική αξιοποίησή της.
Εδώ και λίγο καιρό, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΑΔΜΗΕ έχει εγκρίνει τη σύναψη της Σύμβασης Σύνδεσης μεταξύ της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ για τη σύνδεση στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας της Λιγνιτικής Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – Μονάδα V, ισχύος 660 MWe στο Δήμο Εορδαίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
 Η Πτολεμαΐδα θα συνδεθεί ως τα τέλη του 2022 με την μονάδα 5 και μέχρι το 2028 θα τροφοδοτείται από εκείνη.
Μπορεί επίσημες δεσμευτικής ανακοινώσεις να μην έχουν υπάρξει μέχρι τώρα, όμως η υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης σηματοδοτεί τη μέχρι στιγμής ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών σε επίπεδο γραφειοκρατίας.
Σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί μετά το 2028, κι ενόσω περιμένουμε εν ευθέτω χρόνω τις σχετικές ανακοινώσεις, αξίζει να επισημανθεί η πρόβλεψη του βουλευτή Στ. Κωνσταντινίδη σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η νέα μονάδα θα λειτουργεί με φυσικό αέριο μετά το 2028.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει συμπεριλάβει στο νέο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης την πρόβλεψη για την ένταξη της Πτολεμαϊδας 5.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου