Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Απαλλοτριώνεται αναγκαστικά από τη ΔΕΗ το Τριπόταμο – Επιδόθηκαν εξώσεις στους κατοίκους

 
Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του χωριού Τριποτάμου Μεγαλόπολης, που πρέπει μέχρι αύριο Τρίτη, 14 Ιουλίου, να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, επειδή το χωριό τους απαλλοτριώνεται από τη ΔΕΗ. Όπως υποστηρίζουν, είναι «ανυπεράσπιστοι πολίτες».
Το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν τους επιδόθηκαν τα εξώδικα, συνέταξαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο
Μητσοτάκη, τη δεύτερη, και την κοινοποίησαν στον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στον Πρόεδρο του Πε.Συ., στους αντιπεριφεριάρχες, στους περιφερειακούς συμβούλους και επικεφαλής παρατάξεων, στον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, στον πρόεδρο Δ.Σ., στους αντιδημάρχους, στους δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής παρατάξεων και σε όλα τα τοπικά, εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά τηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα.
Στην επιστολή που υπογράφει ο εφημέριος Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Τριποτάμου Βασίλειος Δάρρας, εκ μέρους όλων των Τριποταμιτών αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Κατά το νόμο 4273/2014 άρθρο 13, η πολιτεία έχει την υποχρέωση, να παραχωρήσει χώρο για την μετεγκατάσταση των οικισμών, που για λόγους κοινής ωφέλειας αναγκαστικά καταστράφηκαν. Η απαλλοτρίωση του Τριποτάμου , έχει ξεκινήσει από το έτος 2012 και οι κάτοικοί του έχουμε υποδείξει το χώρο που επιθυμούμε για τη μετεγκατάστασή μας , αλλά η πολιτεία μέχρι τώρα κωφεύει.
Η ΔΕΗ, κατά τον νόμο, σήμερα 09-07-2020, σπεύδει με δικαστικό επιμελητή, να επιδώσει τις εξώσεις στους κατοίκους αυτού του χωριού και να τους διώξει βιαίως από τα σπίτια τους, γέροντες, ανήμπορους, άλλους κατάκοιτους, άλλους με σοβαρά προβλήματα υγείας, πετώντας τους στο δρόμο.

Επειδή όπως φαίνεται τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή κ. Πρωθυπουργέ, σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφτείτε της επίλυσης του θέματος για να ησυχάσουν οι κάτοικοι και να επέλθει ηρεμία στη ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, που και με την αναγγελία του κλεισίματος των λιγωτικών μονάδων, έχει δικαιολογημένα αναστατωθεί… Το Τριπόταμο είναι ένα καζάνι που βράζει και είναι στο χέρι σας αλλά και υποχρέωσή σας να προσπαθήσετε να βρεθεί λύση… Η ΔΕΗ έχει πληρώσει μέχρι σήμερα στους ιδιοκτήτες το 70% της πρωτόδικης απόφασης (δηλαδή για παράδειγμα, ένα σπίτι κατά την κρίση του πρωτόδικου δικαστηρίου και λόγω παλαιότητας, αξίζει 30.000 € . Ο ιδιοκτήτης έχει εισπράξει τα 21.000 € , και τον υποχρεώνουν με έξωση να φύγει. Τι σπίτι λοιπόν να φτιάξει με αυτά τα 21.000 € και σε ποια γη?;
Επίσης όταν βγήκε η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, μη ικανοποιημένη η ΔΕΗ με τις τιμές, άσκησε έφεση. Το επόμενο δικαστήριο αύξησε τις τιμές κατά 20% και πλέον.
Η ΔΕΗ δεν ήθελε και δεν θέλει να πληρώσει, το μόνο όπως φαίνεται που θέλει, είναι να μπει με τη βία στις περιουσίες των Τριποταμιτών καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς.
Τέλος πιστεύοντας ότι θα αφουγκραστείτε την αγωνία και την απελπισία των κατοίκων και επειδή ξέρουμε ότι γνωρίζετε την υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους κατοίκους , σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο που θεσπίστηκε στην Βουλή από κυβέρνηση στην οποία συμμετείχατε ως υπουργός το έτος 2014 , εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού, να συμβάλετε, να υπάρξει λύση, και να μην φέρεται και Σεις την ευθύνη, για ότι τυχόν άσχημο ακολουθήσει».

www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου