Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Και νέα διακοπή ρεύματος στο νησί της Ρόδου! Kάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο ΔEH-ΔEΔΔHE

 
Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 9 το πρωί, πιθανότατα από βλάβη που παρουσιάστηκε σε μετασχηματιστή του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη.
Το φαινόμενο είναι πάντως συχνό, δοκιμάζοντας τις αντοχές των πολιτών και δη των επιχειρηματιών, οι οποίοι αναφέρουν ζημιές
στον επαγγελματικό εξοπλισμό και στα εμπορεύματα. Αγανακτισμένοι οι πολίτες διερωτώνται πώς είναι δυνατό να κινδυνεύει το νησί από μπλακ άουτ εν μέσω μίας εξαιρετικά υποτονικής τουριστικής σεζόν με τα περισσότερα ξενοδοχεία να παραμένουν κλειστά!
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η βλάβη που παρουσιάστηκε στο δίκτυο προκάλεσε «μπλακ άουτ» στο νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο που τέθηκε εκτός λειτουργίας. Αμέσως χρειάστηκε να αναλάβει τα φορτία ο ΑΗΣ Σορωνής. Μέχρι όμως να τεθούν σε λειτουργία οι μηχανές, διεκόπη η ηλεκτροδότηση. Το κέντρο της πόλης, η Ιαλυσός, ο Αρχάγγελος, η Μαλώνα, πολλές άλλες γειτονιές και χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα για τουλάχιστον μισή ώρα, ενώ λίγο έλειψε να γενικευτεί το πρόβλημα σε όλο το νησί.
Στο μεταξύ, στον ΑΗΣ συνεχίζονται οι συντηρήσεις των μηχανών. Η διαδικασία καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι εν ενεργεία μονάδες να επαρκούν οριακά για να αναλάβουν όλα τα φορτία του νέου εργοστασίου, σε περίπτωση που αυτό τίθεται εκτός λειτουργίας, όπως συνέβη χθες. Παρ’ όλα αυτά, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ φρόντισαν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό.
Οι πληροφορίες που θέλουν να ξέσπασε φωτιά σε μηχανή στον ΑΗΣ και να προκλήθηκε έτσι η διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν επιβεβαιώνονται. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησύχησαν βλέποντας πυκνούς, μαύρους καπνούς πάνω από το εργοστάσιο. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, αυτοί οι καπνοί οφείλοντο σε βλάβη που παρουσιάστηκε στο… turbo της μηχανής που τέθηκε σε λειτουργία, αναλαμβάνοντας τα φορτία του εργοστασίου της Ν. Ρόδου.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, στο peak της τουριστικής σεζόν η κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος στη Ρόδο έφθανε στα 230 MW. Και τα δύο εργοστάσια μαζί, μπορούν να παράγουν έως και 300MW, οπότε δεν τίθεται πλέον θέμα επάρκειας ηλεκτρικής ισχύος. Ωστόσο, λόγω της ιδιαίτερης τουριστικής σεζόν και της αδυναμίας πρόβλεψης των φορτίων που θα χρειαστούν, τίθεται σε λειτουργία συγκεκριμένος αριθμός μηχανών στο νέο εργοστάσιο και στον ΑΗΣ. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, στόχος είναι να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας. Να μη παράγονται δηλαδή περισσότερα φορτία από αυτά που έχει πραγματικά ανάγκη το νησί.
Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούν, όπως έχει γίνει γνωστό, ελέγχους και συντηρήσεις στο δίκτυο αυτές τις ημέρες και σε κάποιες περιοχές πρόκειται να υπάρξουν σύντομης διάρκειας διακοπές ρεύματος.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου