Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του πρώτου από τα τρία έργα για το μεγάλο πρότζεκτ κατασκευής του mega φωτοβολταϊκού στην Κοζάνη, υπογράφει σήμερα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την ΜΕΤΚΑ EGN.

 
Τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του πρώτου από τα τρία έργα για το μεγάλο πρότζεκτ κατασκευής του mega φωτοβολταϊκού στην Κοζάνη, υπογράφει σήμερα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την ΜΕΤΚΑ EGN. Η σύμβαση ειδικότερα αφορά
στην κατασκευή πάρκου ισχύος 15MW και έχει ύψος 10 εκατ. ευρώ.
Οι εργασίες για το πρώτο κομμάτι του μεγάλου φωτοβολταϊκού της εταιρείας στην Κοζάνη αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Ιουλίου. Παράλληλα με πληροφορίες μέχρι το τέλος του μήνα θα ακολουθήσει και η δεύτερη σύμβαση για το δεύτερο τμήμα επίσης ισχύος 15MW.
Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για την κατασκευή του μεγαλύτερου κομματιού, ισχύος 200MW ο διαγωνισμός για την επιλογή του κατασκευαστή βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν κατατεθεί προσφορές από 5 σχήματα.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εταιρείες: Resinvest, τη σύμπραξη μεταξύ Sunel UK lt, Shanghai Electric Hong Kong Co LTD και Sunel Energy Mονοπρόσωπη ΙΚΕ, την ΑΒΑΞ AE, την Archirodon Group NV και τη METKA EGN.
Τέλος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εντός του Ιουλίου αναμένεται να προχωρήσει ο διαγωνισμός για το άλλο μεγάλο έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που αφορά στην κατασκευή μεγάλου φωτοβολταϊκού ισχύος 50MW στη Μεγαλόπολη.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου