Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΔΕΗ: Μετακινήσεις του προσωπικού των μονάδων που κλείνουν σε άλλες υπηρεσίες – 1.200 εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν οικειοθελώς

 
Την απόφαση για τη διασφάλιση των εργαζομένων που θα μένουν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης από τις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία που θα κλείνουν έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία προχωρά στην επιλογή να μην απομακρύνει κανέναν εργαζόμενο από παύσεις δραστηριοτήτων και κυρίως από τους λιγνιτικούς σταθμούς, οι οποίοι θα σβήνουν
σταδιακά μέχρι το 2023. Έτσι, όσοι μένουν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης θα μετακινούνται σε επιχειρησιακές μονάδες ή υπηρεσίες της επιχείρησης με σκοπό να καλυφθούν και οι ανάγκες σε προσωπικό.
Παράλληλα, και σύμφωνα με πηγές, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι για φέτος ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στα δύο προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης θα ανέλθει στους 1.200. Μέγεθος ικανοποιητικό για τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης.
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου η ΔΕΗ εκκινεί το δεύτερο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και θα αφορά περίπου 1.700 εργαζόμενους από όλον τον όμιλο. Ωστόσο εξ αυτών οι 500 έχουν θεμελιώσει πλήρες δικαίωμα συνταξιοδότησης, και συνεπώς αυτή είναι η εκτίμηση για τον τελικό αριθμό μείωσης του προσωπικού.
Οι ακριβείς όροι και οι λεπτομέρειες ακόμη δεν έχουν αποτυπωθεί σε πρόσκληση συμμετοχής, κάτι που αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες. Όσοι επιλέξουν να φύγουν θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 31 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το  μπόνους είναι 20.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι που αποχωρούν δικαιούνται και αποζημίωσης 15.000 ευρώ.
Ως προς το πρώτο πακέτο της εθελουσίας εξόδου, συμμετείχαν συνολικά 702 εργαζόμενοι από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και τις θυγατρικές της Μελίτη και Μεγαλόπολη. Το όφελος που αποκομίζει η εταιρία υπολογίζεται σε 48 εκ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η εταιρία είχε θέσει ως στόχο την αποχώρηση 902 εργαζομένων από τις λιγνιτικές της ΔΕΗ, και σε αυτήν τελικά συμμετείχαν 602. Στη θυγατρική Λιγνιτική Μεγαλόπολης ανταποκρίθηκαν 81 και στη Λιγνιτική Μελίτης 42 εργαζόμενοι.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου