Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

EΔΟΠ ΔΕΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

EΔΟΠ ΔΕΗ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
Πρωτόγνωρες διαδικασίες συμβαίνουν στον ΑΔΜΗΕ. Πιο συγκεκριμένα, προσφάτως κάλεσαν τους συλλόγους των εργαζομένων προκειμένου να παρουσιάσουν, ένα σύστημα αξιολόγησης και απόδοσης στόχων, το οποίο θα έχει εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2020.
  • Μάλιστα σωστά διαβάσατε, πρόκειται για μία διαδικασία η οποία δεν έγινε ξανά στον Όμιλο ΔΕΗ!!! Δηλαδή σε καλούν για ενημέρωση υποτίθεται, για ένα σύστημα απόδοσης στόχων που θα κρίνει τους μισθωτούς για το χρονικό διάστημα που έχει περάσει, δηλαδή από αρχές του χρόνου και όχι για από εδώ και στο εξής.
  • Έρχονται επομένως να αξιολογήσουν μισθωτούς για τους στόχους που δεν είχαν οριστεί!!! Γιατί άραγε; Μήπως έχουν καταλήξει σε ποιο προσωπικό, θέλουν να χορηγήσουν μπόνους;
Πέραν όλων των άλλων, η εγρήγορση αυτή προκαλεί ερωτηματικά, αλλά και ανασφάλεια στο προσωπικό, αφού οι προαγωγές δεν εξαρτώνται από την βαθμολόγηση σύμφωνα με τον κανονισμό που τελευταία υπογράφηκε μεταξύ ΓΕΝΟΠ, συλλόγων και Διοίκηση ΑΔΜΗΕ. Επίσης, αν ένας μισθωτός αξιολογηθεί για αρκετό διάστημα με χαμηλό βαθμό, θα εξαιρεθεί μόνο από το μπόνους ή θα κριθεί και το μέλλον του στην επιχείρηση αυτή;
Όλο αυτό το ζοφερό τοπίο δημιουργεί ζητήματα και ας ελπίσουμε ότι η απολαβή των μπόνους δε θα είναι η φάκα για το μέλλον του προσωπικού.
Τέλος καλούμε τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, η εφαρμογή του συστήματος αυτού να ισχύσει από τον καινούργιο χρόνο, αφού πρώτα μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε προτάσεις, γιατί αναδρομικότητα δεν υπάρχει ούτε και στους νόμους.

Γραφείο Τύπου
ΕΔΟΠ – ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου