Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Αυξήσεις μέχρι 17,8% στο βιομηχανικό ρεύμα Μέσης Τάσης - Τι αναφέρουν οι Προμηθευτές - Πάροχοι

 Αυξήσεις μέχρι 17,8% στο βιομηχανικό ρεύμα Μέσης Τάσης - Τι αναφέρουν οι Προμηθευτές - Πάροχοι

Από 1/7/2021 οι αυξήσεις - Λάθη στο Target Model, αύξηση της τιμής φυσικού αερίου και CO2 οι αιτίες για τους προμηθευτές

Τα προβλήματα αυξήσεων στο βιομηχανικό ρεύμα Μέσης Τάσης μεγαλώνουν, δημιουργώντας δυσκολότερες συνθήκες για τις βιομηχανίες σε μια φάση που το ζητούμενο είναι η μείωση του

ενεργειακού κόστους.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της εταιρείας ΣΥΡΜΟΣ ΑΒΕΕ, όπου η αύξηση φτάνει το 17,8% και αποφασίστηκε από τον Προμηθευτή, αφού δόθηκε αρχικά η μείωση στο ΕΤΜΕΑΡ για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες. Οι αυξήσεις προτείνονται από τους Παρόχους-Προμηθευτές να τεθούν σε ισχύ από 1/7/2021.

Κατά τον τρόπο αυτό, το όποιο πλεονέκτημα προέκυψε από την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ εκμηδενίζεται από την αύξηση του κόστους ρεύματος.

Τι αναφέρουν οι Πάροχοι-Προμηθευτές για τις αυξήσεις

Από την πλευρά τους, οι Πάροχοι-Προμηθευτές και την προκειμένη περίπτωση ο Ήρων δικαιολογεί την αύξηση στα πλαίσια της έντονης μεταβλητότητας και στα λάθη του νέου μοντέλου, που προέκυψε από την εφαρμογή του Target Model. Επίσης, η αύξηση αποδίδεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που εδώ και μήνες καταγράφει υψηλές τιμές φυσικού αερίου (24 + ΜWh) και ιστορικά υψηλά στις τιμές δικαιωμάτων CO2.

Όπως αναφέρει, στην επιστολή προς την βιομηχανία ο ΗΡΩΝ, «ως καθετοποιημένος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο διατήρησης της υφιστάμενης τιμής, τιμώντας και επιδοτώντας την πετυχημένη συνεργασία, που έχει με την εν λόγω βιομηχανία όλα αυτά τα χρόνια».

Και συνεχίζει: «Με δεδομένο ωστόσο το γεγονός ότι οι τιμές δεν φαίνονται να αποκλιμακώνονται σύντομα, ζητούμε την αναπροσαρμογή της υφιστάμενης τιμής ως ακολούθως:

Για τις παροχές Μέσης Τάσης, στα 76,50 ευρώ/MWh

Για τις παροχές Xαμηλής Τάσης, στα 84,50 ευρώ/MWh

Ο Προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόσει διακριτή Χρέωση της Τιμής Διακύμανσης της Τιμής Εκκαθάρισης Αγοράς (ΤΕΑ) ως εξής:
Εφόσον η μέση μηνιαία τιμή της ΤΕΑ κυμαίνεται από 55 έως 60 ευρώ/ MWh, η συμφωνηθείσα Τιμή παραμένει αμετάβλητη, ως προς τις διακυμάνσεις της ΤΕΑ.
Στην περίπτωση κατά την οποία η μέση μηνιαία ΤΕΑ κυμαίνεται εκτός των ως άνω ορίων, η Χρέωση Διακύμανσης ΤΕΑ υπολογίζεται και πιστώνεται ή χρεώνεται διακριτά και ισόποσα στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας.


Αναλυτικά η επιστολή του προμηθευτή προς την βιομηχανία για την αύξηση στα βιομηχανικά τιμολόγια Μέσης Τάσης:





1_19.JPG



2_26.JPG




3_20.JPG




66666_2.JPG




5_9.JPG





www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου