Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Α.Ρ.Κ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ Α.Ε. Στα δύο χρόνια που η Ν.Δ. έχει την διακυβέρνηση της χώρας, αυτό που κάνει είναι να μας δείχνει καθημερινά την νεοφιλελεύθερη αντίληψη που έχει για όλα τα θέματα

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "APKE ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ Δ.Ε.Η" 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 
Στα δύο χρόνια που η Ν.Δ. έχει την διακυβέρνηση της χώρας, αυτό που κάνει είναι να μας δείχνει καθημερινά την νεοφιλελεύθερη αντίληψη που έχει για όλα τα θέματα και την ταξική της αντιμετώπιση αυτών.
Αυτό που κάνει τα δύο χρόνια που κυβερνά, είναι να εξυπηρετεί και να στηρίζει οικονομικά συμφέροντα, να εκτελεί εντολές του ΣΕΒ και να απορυθμίζει ότι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα και αυτά έρχεται τώρα να τα νομιμοποίησει μέσα από το εργασιακό νομοσχέδιο που κατέθεσε προς συζήτηση στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις 17-6-21.
Ένα νομοσχέδιο που στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει σήμερα, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, έρχεται να νομιμοποιήσει και να καθιερώσει εργασιακό μεσαίωνα και συνθήκες γαλέρας.
Ένα νομοσχέδιο που:
 Χτυπά τα θεμέλια όπου στηρίζονται τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς καταργεί χρόνια κεκτημένα δικαιώματα, διαλύει τα συνδικάτα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
 Καταργεί το οκτάωρο και δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να μην πληρώνει τις υπερωρίες αλλά να τις συμψηφίζει με ρεπό.
 Αποδυναμώνει τις Σ.Σ.Ε. και προωθεί τις ατομικές συμβάσεις.
 Αποδυναμώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με την κατάργηση του ΣΕΠΕ.
 Ενισχύει τις απολύσεις, δίνοντας της δυνατότητα στους εργοδότες και στα δικαστήρια, αν δικαιωθούν, να μην επαναπροσλαμβάνουν τους εργαζόμενους.
 Καταργεί και ποινικοποιεί την απεργία
 Αποδυναμώνει τα συνδικάτα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα καθώς και σειρά άλλων διατάξεων που έχουν αναλυθεί και ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα.
Τον στόχο που έχει βάλει η Κυβέρνηση τον γνωρίζουμε, δεν μας εκπλήσσει, είναι η ιδεολογική αντίληψη που έχει για όλα αυτά και προσπαθεί να τα υλοποιήσει.
Εκείνο όμως που μας θυμώνει και απογοητεύει είναι η στάση της Γ.Σ.Ε.Ε να δώσει κατεύθυνση για συγκεντρώσεις, μόνο σε τρεις μεγάλες πόλεις, ενώ σε όλη την άλλη επικράτεια της χώρας, να μην εκφραστεί η αντίδραση των εργαζομένων, απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο την ώρα που τα προβλήματα των εργαζομένων είναι τεράστια και ειδικά σε περιοχές που πλήττονται από το σύνολο της πολιτικής της Κυβέρνησης όπως είναι η Δυτική Μακεδονίακαι η Αρκαδία.
Είναι πολύ δυσάρεστο και ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στους εργαζόμενους μέσα από τις συγκεντρώσεις των Ε.Κ. να διαμαρτυρηθούν για αυτή την πολιτική και αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.
Οι δε αποφάσεις των Ε.Κ. να μην κάνουν συγκεντρώσεις και να καταγγείλουν αυτό το νομοσχέδιο, έκτρωμα, λειτουργούν αρνητικά προς τη δυναμική που θα πρέπει να διαμορφώσουμε και ενισχύουν την θέση της Κυβέρνησης.
Καλούμε την Γ.Σ.Ε.Ε. στο επόμενο διάστημα που απομένει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου να οργανώσει τον αγώνα με τέτοιο τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα και προοπτική ανατροπής, του νομοσχεδίου και αυτής της πολιτικής.
 
ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου