Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Μανώλης Παναγιωτάκης / Η ΔΕΗ σήμερα δεν σέβεται τους καταναλωτές της (Ρ/Σ συνέντευξη)

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης αναλαμβάνει το τιμόνι της ΔΕΗ

“Είναι τιμή να εργάζεται κάποιος στη ΔΕΗ” είπε σήμερα στο Κόκκινο ο Μανώλης Παναγιωτάκης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Αυγής για τις προκλητικές αυξήσεις σε μισθούς στελεχών της

επιχείρησης. 

Ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ τόνισε ότι ο ίδιος έπαιρνε το μισθό του Διευθυντή, μετά από 45 χρόνια υπηρεσίας, δηλαδή γύρω στις 60.000 μικτά το χρόνο και αρνήθηκε ν’ αυξήσει το μισθό του, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει τη δυνατότητα αυτή αναγνωρίζοντας την μεγάλη ευθύνη μιας τέτοιας θέσης. 

“Αρνήθηκα διότι δεν υπήρχε δυνατότητα να αυξηθούν και οι μισθοί των συνεργατών μου και διότι εν μέσω μνημονίων μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων κατά 30%. Σήμερα λοιπόν, θεωρώ ότι είναι προκλητικό να σχεδιάζονται αυξήσεις μισθών που θα ξεπεράσουν τις 300.000 το χρόνο σε ορισμένες περιπτώσεις” υπογράμμισε ο Μανώλης Παναγιωτάκης, “πόσο μάλλον που έχουν πολλαπλασιαστεί τα στελέχη της ΔΕΗ και υπάρχουν διπλάσιοι Γενικοί Διευθυντές και τριπλάσιοι Διευθυντές απ’ ότι επί των ημερών μου. 

Από τους μισθούς τους, επιβαρύνεται κατά 7-8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο η ΔΕΗ. Και δυστυχώς είναι στελέχη από την “αγορά” που προσλαμβάνονται με άλλα κριτήρια και όχι με κριτήριο τις ανάγκες της ΔΕΗ. Παραλληλα αγνοούνται και απαξιώνονται τα στελέχη εντός της ΔΕΗ. Εν ολίγοις, αναξιοκρατία.” 

Εξοργιστική, επίσης, είναι η αύξηση των δαπανών για διαφήμιση της ΔΕΗ που όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης έφτασε τα 7-8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επί προεδρίας του, παρά το γεγονός ότι έγιναν μεγάλες καμπάνιες για την ψηφιοποίηση των πληρωμών. Για την αύξηση των τιμολογίων και την επιβάρυνση των καταναλωτών, στη δύσκολη περίοδο που ζούμε, τόνισε ότι η ΔΕΗ δεν σέβεται τους ανθρώπους που “παραδοσιακά” την στηρίζουν και χάνει διαρκώς καταναλωτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου