Συντονισμένα από χθες τα μέσα ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τους «μισθούς 350.000 στα Golden Boys της ΔΕΗ».
Eίναι ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο
Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν υπέρογκα αυτά τα ποσά, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι είχαν αυξήσει τους μισθούς των δικών τους Golden Boys, όπως για παράδειγμα της διοίκησης του Υπερταμείου, όταν τοποθέτησαν εκεί την εκλεκτή Ράνια Αικατερινάρη, κόρη της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνας Ξηροτύρη. Το 2017 είχε μάλιστα προκληθεί σάλος στη Βουλή, όταν για περισσότερο από 2 ώρες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούσαν από τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο του Υπερταμείου να αποκαλύψουν στη Βουλή τις αμοιβές τους. Η κυρία Αικατερινάρη αποκάλυψε τελικά ότι ο μισθός της ήταν 270.000 ευρώ ετησίως.
600.000 τον χρόνο για 4+1 golden boys του ΣΥΡΙΖΑ
Επίσης, το 2019 είχαν προκληθεί έντονες συζητήσεις επειδή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) γινόταν ένα πραγματικό πάρτι μισθών και γενναιόδωρων μπόνους που απολάμβαναν ανενόχλητα τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ. Υπολογιζόταν τότε ότι οι αμοιβές που πλήρωνε σε μισθούς και πριμ για τη διοίκηση ο ΑΔΜΗΕ ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία μοιράζονταν πέντε από τα εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (περί τα 600.000 ευρώ) και η στρατιά συμβούλων της διοίκησης. Ο Μ. Μανουσάκης έπαιρνε πάνω από 153.000 ευρώ ετησίως, είχε πολυτελές γραφείο με υδρομασάζ και τζιπ, ενώ τα μπόνους στα μέλη του Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ χορηγούνταν ανάλογα με την επίτευξη των στόχων και άγγιζαν την υψηλότερη κλίμακα, που έφτανε έως και το 30% των αποδοχών τους. Το υψηλό κασέ συμπλήρωναν τα επιδόματα από τη συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια.
Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πολίτες είναι το γεγονός ότι μια διοίκηση τεχνοκρατών -όπως η σημερινή του Γιώργου Στάσση- γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για μια επιχείρηση σαν τη ΔΕΗ και αύξησε σημαντικά την περιουσία του ελληνικού λαού. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η αξία της επιχείρησης επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνούσε τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Δεδομένου ότι το 51% ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, η «περιουσία» του ελληνικού λαού ανερχόταν, κατά συνέπεια, σε 150 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα, το 2021, το ίδιο 51% (που ανήκει στους Έλληνες) αξίζει περισσότερο από 1 δισ. ευρώ. Στο σύνολό της η ΔΕΗ αξίζει πλέον περισσότερο από 2 δισ. ευρώ.
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου