Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Σκρέκας: Επικίνδυνο το πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ – Δεν μπορούμε να απορροφήσουμε το 100% της ακρίβειας. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ για να στηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία, διατηρώντας τη δημοσιονομική σταθερότητα

Σκρέκας: Επικίνδυνο το πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ – Δεν μπορούμε να απορροφήσουμε το 100% της ακρίβειας | tovima.gr

εν μπορούμε να απορροφήσουμε το 100% της ακρίβειας» τόνισε ο Κώστας Σκρέκας απορρίπτοντας τις προτάσεις για πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις απόψεις αυτές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνοντας την επιτροπή της Βουλής για τον ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αναχαίτιση των συνεπειών της ενεργειακής

κρίσης θα συνεχιστεί υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να απορροφηθεί το 100% των ανατιμήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ για να στηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία, διατηρώντας τη δημοσιονομική σταθερότητα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία, φυσικά ζούμε μέσα στα προβλήματα αυτά και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις» ανέφερε ο κ. Σκρέκας απαντώντας στις ανησυχίες των βουλευτών της ΝΔ αλλά και στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.

«Δεν λύνεται το πρόβλημα της ακρίβειας με ένα νόμο και ένα άρθρο, είναι ανεδαφικό και επικίνδυνο αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, να παγώσουμε τις τιμές. Αν ήταν έτσι, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα. Αυτά ακούγονται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν 5 χρόνια πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την ΕΕ τον σχεδιασμό ενός κεντρικού ευρωπαϊκού μηχανισμού που θα διαθέσει 100 δις ευρώ για το 2022 για την ενέργεια.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές εμφανίστηκαν ανήσυχοι όχι μόνο για τις τιμές της ενέργειας αλλά και για το κόστος που αυτή προκαλεί στην αγροτική παραγωγή. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Χρ. Μπουκώρου, ο οποίος είπε πως η πίεση στα βουλευτικά γραφεία για τις αυξήσεις στα τιμολόγια είναι «πολύ μεγάλη», με τον Χρήστο Κέλλα να χαρακτηρίζει «ακριβοθώρητο τον υπουργό».

 

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου