Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Λογαριασμοί ρεύματος ΔΕΗ: Τους πήραν στα χέρια και έβγαλαν μαζί αυτή τη φωτογραφία στην Κρήτη


Οι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ τους μετέτρεψαν την αγωνία τους σε οργή. Οι χρεώσεις χαρακτηρίζονται εξωφρενικές και οι ίδιοι από την Κρήτη, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα…

Οι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις στην Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα. Οι χρεώσεις

τινάζουν στον αέρα οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και επιχειρηματικά σχέδια, λίγες μέρες πριν τη φετινή Άνοιξη. Όπως παρατηρούν ορισμένοι, τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν είναι τα υψηλότερα που έχουν κληθεί να καταβάλλουν στη ΔΕΗ, από τότε που θυμούνται. Και όλα αυτά με τους φόβους για ακόμα χειρότερες καταστάσεις, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, να είναι διάχυτοι.

Διαμαρτυρία έξω από τα κτίρια της ΔΕΗ πραγματοποίησαν την Τσικνοπέμπτη, κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Την αντίδρασή τους, στην αύξηση του ενεργειακού κόστους εξέφρασαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νομού Λασιθίου, αλλά και απλοί κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας, έξω από τα κτίρια της ΔΕΗ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λασιθίου, όπου και συμβολικά έκαψαν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λασιθίου Γιώργος Πάγκαλος δήλωσε ότι, «δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με αυτήν την βαρβαρότητα. Ο σύλλογος μας θα κλιμακώσει τη δράση του αυτή την κρίσιμη περίοδο. Συντονιζόμαστε με όλα τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, την νεολαία που πρέπει να δυναμώσουμε από κοινού την πάλη μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντά του».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Λασιθίου κ. Γιώργος Πάγκαλος, ανανέωσε το ραντεβού για το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 11.00 στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου όπου συνδιοργανώνεται μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και συλλόγους, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Είναι η μέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας και τα συνδικάτα των εργαζομένων διεκδικούν:

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Να επιστραφούν άμεσα τα παρακρατημένα από τους συνταξιούχους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Δείτε την επίμαχη εικόνα του neakriti.gr, από τη διαμαρτυρία για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ…

 

www.newsit.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου