Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Έμποροι σε Τσίπρα: «Μας έχουν ρημάξει, να φύγουνε...δουλεύουμε για να πληρώνουμε τη ΔΕΗ»

Έμποροι σε Τσίπρα: 'Μας έχουν ρημάξει - Δουλεύουμε για τη ΔΕΗ, ο κόσμος δεν  έχει λεφτά'
Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην αγορά του Βύρωνα μίλησε με επιχειρηματίες και πελάτες, οι οποίοι του εξέφρασαν την απόγνωση τους για την ακρίβεια.

«Όλα είναι πολύ δύσκολα. Στηρίξτε τους μικρομεσαίους γιατί οι

μικρομεσαίοι στηρίζουν την οικονομία» του επεσήμανε μία έμπορος ενώ άλλος καταστηματάρχης του τόνισε ότι δεν πάει άλλο ιδιαίτερα με τους λογαριασμούς του ρεύματος. «Καίει το ρεύμα» του είπε χαρακτηριστικά.

«Δουλεύουμε για να πληρώνουμε τη ΔΕΗ. Έχει πέσει ο τζίρος, τα έξοδα έχουν αυξηθεί. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, δεν τρώει ψάρι , τι να πρωτοπληρώσει» αναρωτήθηκε ιχθυοπώλης. «Πιο δύσκολα είναι τώρα. Και τα μνημονιακά χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά και τώρα χειρότερα. Από το κακό στο χειρότερο» ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα.

«Πληρώνουμε πλέον διπλάσια η ΔΕΗ. Από 180 που πληρώναμε ήρθε πάνω από 400 ευρώ» ανέφερε άλλος καταστηματάρχης που μόλις είχε λάβει το νέο λογαριασμό ρεύματος.

Παράλληλα, καταστηματάρχες υπογράμμιζαν την ανησυχία τους για την ώρα επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής. «Πήραμε 3 επιστρεπτέες. Το δύσκολο είναι τώρα που πρέπει να επιστρέψουμε τα χρήματα» είπε ένας από αυτούς.

Προβληματισμό και ανησυχία όμως προκάλεσαν και οι καταγγελίες των υπευθύνων στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου που επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανάφερε ο υπεύθυνος της μονάδας «βλέπουμε να αυξάνεται ο κόσμος που έρχεται για τρόφιμα, να αυξάνεται η αστεγία, το πρόβλημα με την ΔΕΗ» και ταυτόχρονα όπως επεσήμανε δημιουργείται έντονο ψυχολογικό στρες στους πολίτες που το αντιμετωπίζουν με έξτρα συνεδρίες οι ψυχολόγοι της δομής.

«Κάνουμε συνεδρίες 50 κάθε βδομάδα, κι έχουμε μπει και στα σχολεία» εξήγησε αφού όπως επεσήμανε λόγω της πανδημίας και της οικονομικής πίεσης έχουν αυξηθεί γενικά τα περιστατικά βίας και του bullying.

 

tvxs.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου