Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Τσίμπησε… μερίδιο η ΔΕΗ στην προμήθεια ρεύματος – Στο 64,08% το ποσοστό εκπροσώπησης των φορτίων τον Ιανουάριο


Συνεχίζει να τσιμπάει… μερίδια στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο ενέργειας του ΑΔΜΗΕ που αφορά στον μήνα Ιανουάριο, η δημόσια εταιρεία ανέβασε ελαφρώς το ποσοστό εκπροσώπησης φορτίων σε σχέση με τον Δεκέμβριο του

2021.

Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία του Διαχειριστή δίνουν στη ΔΕΗ ποσοστό 64,08% για τον Ιανουάριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 63,8%. Η ανοδική τάση συνεχίζεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρεία είχε υποχωρήσει στο 62%. Από τον Οκτώβριο του 2021 αυξάνει σταδιακά τα μερίδια της φτάνοντας, όπως προαναφέρθηκε τον Ιανουάριο στο 64,08%. Δηλαδή σε τέσσερις μέρες έχει προσθέσει δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Αυτή η μεταβολή, φανερώνει, όπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς, ως ένα βαθμό και την τάση επιστροφής καταναλωτών από ιδιώτες προμηθευτές στη δημόσια επιχείρηση. Κάτι που αποδίδεται στην εκπτωτική πολιτική που ακολουθεί στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης αλλά και στην εμπορική στρατηγική και συγκεκριμένα με τα προϊόντα σταθερής τιμολόγησης της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Ως προς την τιμολογιακή πολιτική σχετική αναφορά έκανε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τόσο το Σάββατο στον ΑΝΤ1 όσο και την περασμένη Πέμπτη σε εκδήλωση της Ελληνικής Παραγωγής. Όπως είπε ο κ. Σκρέκας η ΔΕΗ έχει διαθέσει περί τα 600 εκ. ευρώ για την παροχή εκπτώσεων.

Όσον αφορά τα μερίδια των ανταγωνιστικών της δημόσιας εταιρείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για τον μήνα Ιανουάριο, τα ποσοστά εκπροσώπησης ήταν:

Mytilineos (Protergia): 6,82%

ΗΡΩΝ: 6,29%

Elpedison: 5,91%

NRG: 4,26%

WATT & VOLT: 2,52%

Φυσικό Αέριο: 2,09%

ΖΕΝΙΘ: 1,99%

VOLTERRA: 1,8%

Volton: 1,59% 

 

Κωνσταντίνος Φιλίππου 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου