Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης / 360.000 ευρώ στον CEO της ΔΕΗ, ούτε 360 ευρώ για την επιβίωση των Ποντίων ομογενών

Τριανταφυλλίδης 

Δριμύ κατηγορώ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη κατά της κυβέρνησης

Μητσοτάκης που εδώ και 2 ½  χρόνια διακυβέρνησης κορυφώνει την κοροϊδία και τον εμπαιγμό σε βάρος των παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών. «Τόση κοροϊδία και τέτοιος εμπαιγμός ποτέ και σε κανέναν. Τόσο εκτιμούν και σέβονται το ποντιακό στοιχείο» σημειώνει ο βουλευτής

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αλ.

Τριανταφυλλίδης «παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις προσωπικά του Κ.Μητσοτάκη, τις μετεκλογικές επικοινωνιακές φιέστες στο Μαξίμου και την πρόσφατη διαρροή από το υπουργείο Εργασίας περί δήθεν οριστικής λύσης στο ζήτημα

των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών με την  κατάθεση τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, η Κυβέρνηση γύρισε για μια ακόμη φορά την πλάτη στους καταταλαιπωρημένους Πόντιους ομογενείς»

Επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν ακόμη εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των Ποντίων ομογενών, άλλη μια κοροϊδία που βιώνουν «οι περίπου 8.000 υπέργηροι συμπολίτες μας μετά το 2012, όταν η Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατήργησε με το Νόμο 4093/2012 την ελάχιστη σύνταξη των 360 ευρώ μαζί με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη»

Σημειώνει ότι για αυτούς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προσπάθησαν να χτίσουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα, η σύνταξη ήταν το αποκλειστικό τους εισόδημα και ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε να αποκαταστήσει, έστω και εν μέρει, σε καιρούς μνημονιακούς, αυτή την κατάφωρη αδικία σε βάρος τους, με τη δέσμευση ότι αν εκλεγόταν και πάλι κυβέρνηση το 2019 θα είχε αποκαταστήσει τις συντάξεις στο σύνολό τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τα παχιά λόγια, όχι μόνο αρνήθηκε να αποκαταστήσει πλήρως αυτή την αδικία, αφού το 2020 απέρριψε τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πλήρη κατάργηση της ρήτρας παραμονής των 35 ετών στην Ελλάδα, όπως προβλέπει ο Ν.4387/2016, αλλά αρνείται πεισματικά ακόμη και τη μείωση του χρόνου από τα 35 στα 20 έτη, όπως ζητούν και επίσημα τα συλλογικά όργανα των Ποντίων ομογενών.

«Ως εδώ κύριοι της κυβέρνησης της ΝΔ. Εάν δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε πλήρως και άμεσα τις συντάξεις που η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατήργησε το 2012, παραιτηθείτε και πάμε σε εκλογές. Είναι ντροπή να εμπαίζετε παππούδες και γιαγιάδες που τράβηξαν τόσα στη ζωή τους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Το κείμενο της τροπολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απορρίφθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη:

 

 

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου