Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Σκρέκας: Έχουμε από τους φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος στην Ευρώπη

 

Το ρεύμα είναι ακριβό, αλλά η κυβέρνηση αξιοποιεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ, ισχυρίζεται ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ένα μέσο νοικοκυριό επιβαρύνεται λιγότερο από τις αυξήσεις λόγω των κυβερνητικών επιδοτήσεων.

«Επίσης έχουμε δημιουργήσει έκτακτο αριθμό ενεργειακής

αλληλεγγύης, τον 15902 όπου όποιος βρίσκεται σε απολυτή οικονομική δυσχέρεια και επανασυνδέεται το ρεύμα του» προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε ότι «ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο είναι μόλις 1 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα, εμείς επιδοτούμε με 20 ευρώ, δηλαδή 20 φορές παραπάνω από τον ΕΦΚ και επιπλέον 20 ευρώ παραπάνω δίνει η ΔΕΠΑ Αεριού, άρα 40 ευρώ παραπάνω έκπτωση». Στον ηλεκτρικό, πρόσθεσε, ο ΕΦΚ είναι μόλις 5 ευρώ, όταν επιδοτούμε τη μεγαβατώρα με 150 ευρώ.

Για την αύξηση του κόστους στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων που έφερε η ρήτρα αναπροσαρμογής, ανέφερε ότι μετά από έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, η κυβέρνηση υποστρίζει με 65 ευρώ ανα μεγαβατώρα, το οποίο ωστόσο θα αρχίσει να φαίνεται στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του Φεβρουαρίου. Τόνισε μάλιστα πως «είναι το μέγιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «εχουμε από τους φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος στην Ευρώπη» σε τιμές λιανικής, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η χώρα είναι 2η ακριβότερη σε τιμές χονδρικής.

 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου