Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Αλέξης Τσίπρας επίθεση στην κυβέρνηση με αναφορές για ΔΕΗ και τα γκολντεν μπους αυτής.

«Γαλάζια παιδιά παντού ενώ η κοινωνία στενάζει»

upd: Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη-Χατζηδάκη: «30 χρόνια τα ίδια  κάνετε, είναι στο dna σας να θεωρείτε το κράτος τσιφλίκι σας» (vid) | | the  FAQ

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο δίνει το πράσινο φως σε εκλεκτούς του golden boys να μπουν στον ΕΦΚΑ και να αμείβονται με μισθό 8.140 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε το πάρτι διασπάθισης του

δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και 15 χρόνια και 30 χρόνια και σήμερα, τα ίδια κάνετε, είναι στο dna σας, θεωρείτε το κράτος τσιφλίκι σας, αυτή είναι λογική σας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα έργα και τις ημέρες του Κωστή Χατζηδάκη στη ΔΕΗ. «Αισθάνεστε με όλη αυτή την συμφορά και το ολοκαύτωμα στην ενέργεια, αισθάνεστε ότι τα κάνατε όλα καλά κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Ενέργειας; Όταν αναλάβατε σπεύσατε να ακυρώσετε τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια που κάναμε, την εξανεμίσατε αυξάνοντας τις τιμές. Λέγατε ότι οι καταναλωτές ό,τι πλήρωναν θα συνεχίσουν να πληρώνουν».

«Όταν όλοι γνώριζαν ότι έρχεται η ενεργειακή κρίση μετά την πανδημία, λέγατε τον Δεκέμβρη του 2020 ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές. Δηλώνατε κατηγορηματικά ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στη ΔΕΗ. Αυτά δηλώνατε. Δεν αισθάνεστε να ζητήσετε συγγνώμη στον ελληνικό λαό; Αν δεν αισθάνεστε την ανάγκη να δώσετε εξηγήσεις για τα όσα δηλώνατε ενώ ξέρατε τι θα έρθει, τώρα δεν αισθάνεστε άσχημα;» σημείωσε απευθυνόμενος στον Κωστή Χατζηδάκη 

Συνέχισε μιλώντας για την ΔΕΗ, λέγοντας: Πόσες γενικές διευθύνσεις βρήκατε στη ΔΕΗ το 2019; Επτά. Πόσες τις κάνατε εσείς σήμερα; 15! Από 27 διευθυντές το 2019, σήμερα έχει 105 με 70 νεοφερμένους από την “αγορά” από εσάς. Από 60 βοηθούς διευθυντές σήμερα έχει 250 ! Μαγαζί σας ήταν η ΔΕΗ και μαγαζί σας το ξανακάνετε. Μετατρέψατε από εταιρεία κοινής ωφέλειας σε εταιρεία ωφέλειας των γαλάζιων golden boys και των ιδιωτών επενδυτών, που θα κερδίζουν σε βάρος των νοικοκυριών, των αγροτών, των καταστημάτων, που βλέπουν τους λογαριασμούς και παθαίνουν εγκεφαλικό.Τη στιγμή που έχετε ξεθεώσει με τους λογαριασμούς τα νοικοκυριά, τα στελέχη σας αυτοθαυμάζονται για την κερδοφορία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «δημιουργείτε ειδικές θέσεις ειδικά για τα κομματικά σας στελέχη. Στον ΔΕΔΔΗΕ 11 νέες θέσεις διευθυντών για πολιτικούς σας φίλους με εντολές το Μαξίμου.

Αύξηση των αμοιβών για τους διευθυντές και γενικούς διευθυντές που υπερβαίνουν πλέον το πλαφόν των 4.650 ευρώ το μήνα. Και πάρτι αυθαιρεσίας με τα μπόνους, λίγες μέρες πριν λήξει το έτος, ώστε να πάρουν τα γαλάζια παιδιά του ΔΣ το 100% των χρυσών bonus, έως και 50% επί των μικτών αποδοχών, δηλαδή έως 60.000 ευρώ! Την ώρα που ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματίας στενάζει, εσείς δίνετε μπόνους στους εαυτούς σας και τα παιδιά σας».

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «η Ελλάδα είναι για μήνες πρωταθλήτρια στην χονδρική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη. Η κοινωνία υποφέρει αλλά εσείς λέτε καλά πάνε τα πράγματα. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σας αν κάποτε ήταν προβληματικές, σήμερα είναι καταστροφικές και επικίνδυνες. Πόσο ευτυχής είστε με την επιλογή σας να επισπεύσετε την απολιγνιτοποίηση χωρίς σχέδιο; Τόσο άριστοι είσαστε. Αλήθεια, ποσό έχουν φτάσει οι απευθείας αναθέσειςΈχουν μείνει 5 δις που ήταν στο 18μηνο η έχουν ανεβεί;».

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου