Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Οικονομικά και ενεργειακά οφέλη για τον ΔΕΔΔΗΕ από τη μεταφορά των κεντρικών υπηρεσιών σε ένα κτήριο από οκτώ προηγουμένως


Σε ένα κτήριο συγκεντρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες της Αττικής από οκτώ προηγουμένως ώστε να εξοικονομήσει χρήματα και ενέργεια.

Όπως δήλωσε σχετικά χθες στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου

της Βουλής η διοίκηση του διαχειριστή, τα μισθώματα για τα παλαιά αυτά οκτώ κτήρια ανέρχονταν σε 120.000 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, τα κτήρια ήταν ενεργειακής κλάσης Γ' ή χειρότερης, άρα είχε νόημα πολλαπλά η μεταφορά των υπηρεσιών σε ένα κτήριο.

Μετά το ανοικτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε με ανάδοχο την «SYNERGO Ανώνυμη Τεχνική-Οικοδομική και Εμπορική Εταιρεία», ο ΔΕΔΔΗΕ απέκτησε το νέο κτήριο στην οδό Λ. Κηφισού 62 στο Περιστέρι έναντι τιμήματος 1653 ευρώ/τ.μ. (21,5 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για το κτήριο που μέχρι πρότινος στέγαζε τον ΟΠΑΠ.

Οι εκτιμήσεις της διοίκησης είναι ότι η αποφυγή του κόστους που πλήρωνε μέχρι πρότινος ο ΔΕΔΔΗΕ θα αντισταθμιστεί σε πρώτη φάση με το κόστος του νέου κτηρίου, ώστε μετά από μερικά χρόνια και τη σχετική απόσβεση να έχει ο διαχειριστής ένα σημαντικό και μόνιμο οικονομικό όφελος με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας.

Μιλώντας για άλλα θέματα που άπτονται του έργου του ΔΕΔΔΗΕ, ο διευθύνων σύμβουλος, Αναστάσιος Μάνος, ανέφερε στη συνεδρίαση ότι προγραμματίζονται πολλά έργα υποσταθμών για ανάπτυξη των ΑΠΕ και η εταιρεία τρέχει όσο μπορεί για να κλείσει το κενό που υπάρχει. 

Παράλληλα, καλείται να κινηθεί γρήγορα για περιορισμό των ρευματοκλοπών που το 2019 έφτασαν το 4%, με βάση και τα όσα ζητά η ΡΑΕ.

 

Χάρης Αποσπόρης 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου