Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Γιώργος Αδαμίδης: “Με μια αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αντιπαραγωγική απόφαση το Δ.Σ. της ΔΕΗ κατ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποκλείει την εκπροσώπηση των εργαζόμενων στο ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων”

Γιώργος Αδαμίδης: «H ΔΕΗ χαρίζεται στα ξένα ιδιωτικά συμφέροντα», - IN  KOMOTINI NEWS - Ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Κομοτηνής/Ροδόπης/Θράκης

Με μια αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αντιπαραγωγική απόφαση το Δ.Σ. της ΔΕΗ κατ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποκλείει ουσιαστικά και τυπικά την εκπροσώπηση των εργαζόμενων στο ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων. Αποφάσεις που αφορούν συνολικά την εταιρεία αλλά και τους εργαζόμενούς της. Το άρθρο 9 του Καταστατικού της από χθες το βράδυ τροποποιήθηκε και τα 2 μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούσαν τους

εργαζόμενους και εκλέγονταν από αυτούς με άμεση και καθολική ψηφοφορία με το σύστημα της απλής αναλογικής τώρα πια δεν υφίστανται ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη θέση αυτών προβλέπεται ένα μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. το οποίο θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και θα εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, από κατάλογο προτεινόμενων υποψηφίων, ο οποίος υποβάλλεται προς την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, Αμοιβών και Προσλήψεων από την πλέον Αντιπροσωπευτική Συνδικαλιστική Οργάνωση Προσωπικού (ΑΣΟΠ), τουλάχιστον δύο (2) μήνες πριν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του προηγούμενου μέλους, προκειμένου να αξιολογηθεί και εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Με λίγα λόγια «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει».

Πιο αντιθεσμική και αντεργατική ρύθμιση στα χρονικά της λειτουργίας της ΔΕΗ δεν έχει υπάρξει. Οι εργαζόμενοί της μετά από μισό και πλέον αιώνα υπηρεσίας προς την ελληνική κοινωνία, στην πρόοδο και την ανάπτυξή της, με προσφορά ανεκτίμητη και διαχρονική τιμωρούνται και εξαιρούνται από έναν δοτό, συγκυριακό και αναλώσιμο manager γιατί

δεν πρέπει να έχουν λόγο στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης

δεν πρέπει να στηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ

δεν πρέπει να έχουν λόγο στις αμοιβές του συνόλου της ιεραρχίας

δεν πρέπει να ελέγχουν τις αμοιβές και τα bonus της Διοίκησης

δεν πρέπει να εκφράζουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις οποίες ανήκουν

δεν πρέπει να αντιστέκονται σε καταστροφικές πολιτικές όπως αυτή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

δεν πρέπει να καταγγέλλουν τις εξαρτήσεις από τα συμφέροντα όπως αυτά του φυσικού αερίου

δεν πρέπει να  αποκαλύπτουν τις μοιραίες τιμολογιακές πολιτικές για την ηλεκτρική ενέργεια και τις επιλογές της Κυβέρνησης σε βάρος του ελληνικού λαού.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποτελεί αυτή τη στιγμή το τελευταίο ισχυρό οχυρό του εργατικού συνδικαλισμού στην χώρα. Όλοι οι τριτοβάθμιοι θεσμικοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων της πατρίδας μας έχουν συνθηκολογήσει και παρακολουθούν χωρίς να αντιδρούν ουσιαστικά τη βίαιη και ταξική φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του εργαζόμενου λαού μας. Εμείς δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σ’ αυτές τις αήθεις και ανάρμοστες στο δημοκρατικό κεκτημένο πρακτικές μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Πέρα από τις νομικές μας αντιδράσεις τις οποίες ήδη εξετάζουμε και σύντομα θα τις ανακοινώσουμε δρομολογούμε άμεσα ενδελεχή ενημέρωση των εργαζόμενων της επιχείρησης αλλά και όλου του ελληνικού λαού με κάθε πρόσφορο μέσο.

Γιατί σ’ αυτόν ανήκε η ΔΕΗ και σύντομα, με τη συνδρομή της συντριπτικής πλειοψηφίας του, θα ξαναπεράσει στην ιδιοκτησία του.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου