Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Η ΔΕΗ έβαλε χέρι και στο συσσίτιο των φτωχών

Η ΔΕΗ έβαλε χέρι και στο συσσίτιο των φτωχών

Ο πατέρας Δημήτριος, από την ενορία του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, είναι ένας άνθρωπος που εφαρμόζει τον λόγο του Θεού: όταν έχεις δύο ιμάτια να δίνεις το ένα. Ο ιερέας όχι μόνο μοιράζεται ό,τι έχει, αλλά και από το υστέρημα τόσο το δικό του όσο και των ενοριτών του φροντίζει όλους τους άπορους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Καθημερινά, 150 και πλέον άνθρωποι ευπαθών

κοινωνικά ομάδων βρίσκουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό και την αμέριστη στήριξη όσων συνδράμουν το έργο του παπα-Δημήτρη.

Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, που στεγάζεται στον Ναό στα Κάτω Πατήσια, η προσφορά και η αλληλεγγύη περισσεύουν. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο για τους οικονομικούς πόρους, καθώς ο οβολός των πιστών και το παγκάρι ίσα που φτάνουν να καλύψουν τα έξοδα των συσσιτίων.

Μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο ιερέας και όσοι βοηθούν στο έργο του, ήρθε να προστεθεί και ένας υπέρογκος λογαριασμός της ΔΕΗ, κάτι λιγότερο από 3.000 ευρώ!

Μόνον αναλγησία μπορεί να χαρακτηριστεί η αντιμετώπιση από την Εταιρεία, αλλά και από την Πολιτεία, η έκδοση ενός τέτοιου λογαριασμού, καθώς εντός του Οίκου του Θεού άνθρωποι με τεράστιες ανάγκες βρίσκουν ένα καταφύγιο, προμήθειες σε τρόφιμα και -πολύ περισσότερο- την ελπίδα στη μάχη της επιβίωσης που δίνουν κάθε μέρα.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο πατήρ Δημήτρης εκφράζει την απόγνωση και την αγανάκτησή του για το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς φαγητό δεκάδες άνθρωποι στην περίπτωση που κοπεί η ηλεκτροδότηση:

 

Δείτε τη συνέντευξη του παπα-Δημήτρη στο https://www.zougla.gr/greece/article/i-dei-evale-sto-mati-akomi-ke-to-sisitio-tou-ftoxou

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου