Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ: Ο λογαριασμός του νεοφιλελευθερισμού εκδόθηκε

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μετά από πολλά ψέματα και αρκετή υποκρισία, ήρθε η ώρα της αλήθειας για τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των αρίστων. Ο λογαριασμός ρεύματος, συνάμα με την ακρίβεια που ευρύτερα έχει προκληθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναζητά τους δημιουργούς του.
Η περίοδος που οι καταναλωτές βομβαρδίζονταν από τον κ. Χατζηδάκη, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τηλεοπτικά μηνύματα, που προσπαθούσε να τους πείσει ότι:
• πρέπει να βάλουν πλάτη οι εργαζόμενοι για τη σωτηρία της επιχείρησης περικόπτοντάς τους το ειδικό τιμολόγιο (ΓΠ)
• η τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα όχι μόνο δεν θα αυξηθεί, αλλά θα παρουσιάσει μείωση, σύμφωνα με τις αναλύσεις του target model
• για ότι κάνουν συμβουλεύονται τους καλύτερους ειδικούς της αγοράς!
• η απολιγνιτοποίηση και η απεξάρτηση της οικονομίας από το ρυπογόνο καύσιμο του λιγνίτη αποτελεί βασική προτεραιότητα, ενώ σύντομα το πράσινο στοίχημα του κ. Μητσοτάκη μετατράπηκε σε εφιάλτη, παρά τις διαβεβαιώσεις του, καθώς η πραγματικότητα τους διαψεύδει συνεχώς
• θα γίνει είσοδος έμπειρου επενδυτή στα δίκτυα, που με την τεχνογνωσία του θα βοηθήσει τον ΔΕΔΔΗΕ
• η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ είναι καταλυτική για τον μετασχηματισμό της ΔΕΗ και θα δώσει επιλογές στον κοιμώμενο γίγαντα της Ελληνικής βιομηχανίας
• το ξε-πούλημα της ΔΕΗ είναι Success Story και άλμα στο μέλλον
έχει περάσει ανεπιστρεπτί καθώς οι καταναλωτές βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους, παράλληλα με την οικονομική αφαίμαξη, τον βιασμό της αξιοπρέπειάς τους.
Ως άξιος συνεχιστής αυτής της πολιτικής ο κ. Σκρέκας, έδωσε λύση!
Καθησύχασε τους καταναλωτές, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση θα είναι ένα - δύο ευρώ και σε ένα - δυο μήνες οι τιμές θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα, με την προτροπή να μην κάνουν χρήση σε φώτα και θερμοσίφωνα!!!
Με την επιδοματική πολιτική ως τακτική, εγκαθιστούν την ακρίβεια συντηρώντας τους κηφήνες του εφήμερου κέρδους, σε μια μεθοδευμένη ενεργειακή κρίση.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο, η τέχνη της προπαγάνδας και μάλιστα στο απόγειό της, όπως τότε με τις υποσχέσεις για την πώληση της Ολυμπιακής που θα έχτιζαν 30 νοσοκομεία και 200 σχολεία!
Η αλαζονεία τους ήταν και είναι εμφανής, ο αυταρχισμός επίσης, οι δημοκρατικές διαδικασίες απούσες και τα ψέματα συνεχίζονται χωρίς αιδώ.
Η στρατιά των αρεστών κάλυψε ταχύτατα όλα τα πόστα, παραγκωνίζοντας τη γνώση, την ικανότητα και την αληθινή αριστεία για χάρη του ρουσφετιού και της σκοπιμότητας. Παραδίδοντας τα πάντα με αδιαφανείς διαδικασίες και αποφάσεις, καταφέρνοντας να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
Πιστοί εκτελεστές στο καθεστώς ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!
Οι προσλήψεις προσωπικού αντίθετα έρχονται με τον αραμπά, παρότι οι ανάγκες είναι εμφανείς, με τις εργολαβίες να αποτελούν οικονομική αιμορραγία χωρίς να ανταποκρίνονται στο ρολό τους, με το απολογιστικό κόστος να αδειάζει τα ταμεία, αλλά να γεμίζει τσέπες!!!
Η απουσία του κοινωνικού κράτους, η ιδιωτικοποίηση των κρατικών δομών εξαθλιώνει τους πολίτες και δημιουργεί φτωχοποίηση.
Η οικονομική και ενεργειακή ασφάλεια της χώρας σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζεται από απερίσκεπτες και άστοχες πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες.
Η μετατροπή ενός αγαθού, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, σε χρηματιστηριακό είδος του νεοφιλελεύθερου πνεύματος και άκρατου πλουτισμού, μας βρίσκει διαχρονικά απέναντι γιατί το ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό, που αν κάποιος δεν το έχει, στερείται από τις πιο απλές ανάγκες διαβίωσης, έως και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη! 
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου