Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Στόχο 45% για τους ρύπους το 2030 στηρίζει ο Κανιέτε

Αποτέλεσμα εικόνας για Στόχο 45% για τους ρύπους το 2030 στηρίζει ο Κανιέτε 
Ο επίτροπος ενέργειας, Μιγκέλ Κανιέτε, επιδιώκει αύξηση του στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με άξονα το 2030, όπως αναφέρει η Financial Times.
Ο ίδιος κάνει προσπάθειες για αύξηση του στόχου από το 40% σε 45% και δήλωσε σχετικά ότι "πρέπει να πατήσουμε το γκάζι". Σε επιστολή που προετοιμάζει προς τους υπουργούς της Ε.Ε. πρόκειται να αναφέρει ότι ο νέος στόχος θα τεθεί de facto λόγω της αναβάθμισης των υπολοίπων στόχων που αφορούν τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο ίδιος σημειώνει ότι με τη νέα νομοθεσία ο μισός ηλεκτρισμός
που παράγεται στην Ε.Ε. θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές το 2030. Παράλληλα, για την επίτευξη των στόχων του 2030 θα απαιτηθούν επενδύσεις 379 δις. ευρώ ετησίως από το 2021 ως το 2030 και 50% αύξηση των ΑΠΕ ετησίως, γεγονός που αποτελεί "πρόκληση".
Ο Κανιέτε εκτιμά ότι οι προσεχείς κλιματικές συνομιλίες στην Πολωνία θα είναι "δύσκολες", καθώς η διεθνής κοινότητα καλείται να θέσει κανόνες για την εφαρμογή του στόχου της συμφωνίας του Παρισιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία του Κανιέτε έρχεται μετά από κοινή επιστολή 14 κρατών-μελών τον Ιούνιο, όπου ζητούσαν την αύξηση του στόχου εκπομπών έως και στο 55% ως το 2030.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου