Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Μεγάλες διαστάσεις έχουν πάρει οι κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρόδο

 
Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει και στην Ρόδο το φαινόμενο της ρευματοκλοπής από επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής»,  δεκάδες είναι οι μηνύσεις που υποβάλλονται κάθε μήνα από τον ΔΕΔΔΗΕ και αφορούν διάφορες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί, αρκετές εκ των οποίων
μάλιστα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.
Οι έλεγχοι των αρμοδίων κλιμακίων, οι οποίοι έχουν εντατικοποιηθεί ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα γίνονται σε όλο το νησί και έχουν ως στόχο να εντοπίζουν κυρίως επαγγελματίες που με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο «εμποδίζουν» το μετρητή τους να καταγράψει σωστά την κατανάλωση του ηλεκτρικού τους ρεύματος.
Έτσι οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ έχουν επιδοθεί σε «σαφάρι» εντοπισμού περιπτώσεων ρευματοκλοπής, με στοχευμένους ελέγχους στις περιπτώσεις,  όπου υπάρχουν πιθανές υπόνοιες  κλοπής ρεύματος όπως για παράδειγμα σημαντικές ή και ξαφνικές μεταβολές στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ή μετά από καταγγελίες τρίτων.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν κατατεθεί τουλάχιστον επτά μηνύσεις για ρευματοκλοπή στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ αντίστοιχος είναι ο αριθμός των μηνύσεων που υποβλήθηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ για τον ίδιο λόγο και το προηγούμενο διάστημα.
Τα στοιχεία αυτά, «αποκαλύπτουν» ότι η ρευματοκλοπή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και στο νησί και πως δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που καλούνται να πληρώσουν και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά προσαυξήσεων το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν καταναλώσει.
Εκτός όμως τούτου, οι ίδιοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ποινική διαδικασία, η οποία τις περισσότερες φορές καταλήγει στις αίθουσες των δικαστηρίων. Σε κάθε περίπτωση οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, σε μία προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου της ρευματοκλοπής.

Απάντηση αναφορικά με δημοσίευμα της «Ροδιακής» που αφορούσε την απόφαση που έλαβε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το θέμα των ρευματοκλοπών έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, διευκρινίζοντας πως με την απόφαση αυτή, «δικαιώθηκε πλήρως ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. αναφορικά με τη διαδικασία εντοπισμού της παράνομης πράξης, η οποία δεν είναι άλλη από την τέλεση της ρευματοκλοπής» και επισημαίνει «ότι αποτέλεσμα των ρευματοκλοπών είναι η οικονομική επιβάρυνση των λογαριασμών των υπολοίπων καταναλωτών».
 
Αναλυτικά,  η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ έχει ως εξής:
«Στο υπ’ αριθμό 21926 φύλλο της εφημερίδας σας της 28ης Ιουνίου 2018, υπάρχει δημοσίευμα με τίτλο “Απόφαση-ανατροπή της ΡΑΕ για το θέμα των ρευματοκλοπών” το οποίο, με τον τρόπο που παρατίθεται (“...Απόφαση-βόμβα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στις υποθέσεις ρευματοκλοπών σε όλη την Ελλάδα!...”), αντικειμενικά δημιουργεί άσχημους και λάθος συνειρμούς σχετικά με την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος των ρευματοκλοπών από τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και την ΔΕΗ ΑΕ κατ’ επέκταση.
Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι από το περιεχόμενο της μνημονευόμενης αποφάσεως προκύπτει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ δικαιώθηκε πλήρως αναφορικά με τη διαδικασία εντοπισμού της παράνομης πράξεως, η οποία δεν είναι άλλη από την τέλεση της ρευματοκλοπής.
Επισημαίνουμε δε ότι αποτέλεσμα των ρευματοκλοπών είναι η οικονομική επιβάρυνση των λογαριασμών των υπολοίπων καταναλωτών. Προφανώς από λάθος πληροφόρηση, τόσο η εφημερίδα σας, όσο και ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου εξήγαγε το συμπέρασμα πως η απόφαση της ΡΑΕ έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στις υποθέσεις ρευματοκλοπών σε όλη την Ελλάδα. Για την αποφυγή παρόμοιων λανθασμένων πληροφοριών σας γνωρίζουμε ότι τα στελέχη της περιοχής Ρόδου είναι στη διάθεσή σας αλλά και οποιουδήποτε άλλου για υπεύθυνη ενημέρωσή σας.
Κωνσταντίνος Νιωτάκης
Διευθυντής Περιοχής Ρόδου»
 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου