Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Χανιά | Προέδρος ΔΕΗ: Εργοστάσια θα παραμείνουν στην Κρήτη και μετά τα δύο καλώδια

PANAGIOTAKHS 
Σαφές μήνυμα ότι η μικρή και η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα δεν σημαίνει ότι τα εργοστάσια της ΔΕΗ στο νησί θα παύσουν να λειτουργούν έστειλε σήμερα από τα Χανιάο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος ήταν εκ των ομιλητών στην τελετή
εγκαινίων του εκθεσιακού χώρου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Αγιά (δείτε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ). 
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παναγιωτάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ΔΕΗ και Κρήτη, όπως ΔΕΗ και Ελλάδα, συνδέονται με δεσμούς ακατάλυτους. Δεν είναι μόνο ότι η σημερινή ανάπτυξη της ΔΕΗ και της Κρήτης μας και το επίπεδο ζωής βασίζονται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, στη λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ και βέβαια των θερμοηλεκτρικών σταθμών, που σήμερα, λόγω των εξελίξεων της τεχνολογίας και των αναγκών της κλιματικής αλλαγής, τους αποκαλούμε ρυπογόνους. Όμως, η ιστορία, το παρελθόν, δεν παραγράφεται. Αν έχουμε ανάπτυξη σήμερα, οφείλεται ακριβώς σε αυτούς τους σταθμούς. Και βέβαια τους αντικαθιστούμε, όπως παλαιότερα αντικαταστάθηκε το ξύλο από τον άνθρακα, ο άνθρακας από το πετρέλαιο, το πετρέλαιο από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το αέριο. Αυτή είναι η πορεία της εξέλιξης της τεχνολογίας, της εξέλιξης του πολιτισμού και της ανθρωπότητας», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτάκης.

Και συνέχισε: «Και βέβαια οι δεσμοί θα εξακολουθήσουν γιατί οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ παραμένουν. Ακόμα και το καλώδιο, με το οποίο θα συνδέσουμε την ηπειρωτική Ελλάδα με την Κρήτη, ρεύμα που θα παράγεται και από τη ΔΕΗ θα μεταφέρει. Δεν δίνουν από μόνα τους τα καλώδια ηλεκτρική ενέργεια. Κάτι που το έχουμε παραβλέψει μέχρι τώρα. Μη νομίζετε, δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο, ότι μια περιοχή, ένα νησί, τόσο μεγάλο σαν την Κρήτη, θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από τα καλώδια. Θα πρέπει πάντοτε να έχει και δική του παραγωγή. Στην αρχή και θερμική παραγωγή και αργότερα, όσο αναπτύσσονται οι Ανανεώσιμες Πηγές, όσο αναπτύσσεται η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, όσο κάνουμε υβριδικά αντλησιοταμίευση κ.λπ., θα υπάρχει αυτή η τοπική παραγωγή. Και για λόγους ασφάλειας εφοδιασμού, αλλά κι επειδή δεν μπορεί μια περιοχή σαν την Κρήτη να έχει μόνο εισαγόμενη ηλεκτρική ενέργεια».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ξεκινάμε να επενδύουμε στη μετάβασή μας στο νέο εθνικό και καθαρό μας καύσιμο. Το στρατηγικό μας σχέδιο προβλέπει ότι την επόμενη δεκαπενταετία θα δεκαπενταπλασιάσουμε την ισχύ μας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αυτή θα είναι η νέα ατμομηχανή ανάπτυξης της ΔΕΗ…».
Δείτε όλα όσα είπε σήμερα από τα Χανιά ο κ. Παναγιωτάκης…
http://hania.news/2018/07/14/%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου