Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Τι γίνεται με την αποκατάσταση του ρεύματος στο Μάτι

Εικόνες από το Μάτι, μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγία. Συνεργείο της ΔΕΗ βρίσκεται στην περιοχή. 

Πάνω από το 85% των ζημιων στην περιοχή έχουν αποκατασταθεί, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε και θα λάβει ένα εκατομμύριο ευρώ από το υπουργείοm Ενέργειας, ώστε να πληρώσει ιδιώτες ηλεκτρολόγους για την αποκατάσταση μικρών ζημιών σε σπίτια και καταστήματα ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ μπήκε στην περιοχή το πρωί της Τρίτης με περίπου 200 υπαλλήλους αφού ανακάλεσε τις άδειες εργαζομένων και ολοκλήρωσε την καταγραφή μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας. Από την Τετάρτη ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν από την φωτιά της Δευτέρας και μέχρι την Παρασκευή είχε δοθεί ρεύμα περίπου στο 70% της περιοχής. Σήμερα Δευτέρα έχει πλέον αποκατασταθεί περίπου το 85%.
Έτσι η περιοχή στο μεγαλύτερο της κομμάτι έχει πλέον ρεύμα. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες στο Μάτι έχουν τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτηθούν , καθώς έχουν αποκατασταθεί οι καταστροφές στις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο στα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν καταστραφεί θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές εντός.
Ακόμη έχει δοθεί ρεύμα στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ και των τηλεφωνικών εταιρειών ώστε να προχωρήσουν και εκείνοι στις αποκαταστάσεις των ζημιών.
Όπως αποφασίστηκε επίσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα δώσει στον ΔΕΔΔΗΕ το ποσο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ώστε ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι εγκαταστατες να κάνουν τους ελέγχους στις εγκαταστασεις των σπιτιών και των καταστημάτων κι να επισκευάσουν όσα δεν έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά και να δώσουν άδειες για την ηλεκτροδότησή τους.
Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία των Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών και θα πάνε σήμερα στην περιοχή περίπου 50 εργαζόμενοι. Οι κάτοικοι θα καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ ή θα μπορούν να πάνε σε κοντέινερ που έχει στήσει η υπηρεσία στην περιοχή, ώστε να δηλώνονται στη λίστα και να γίνεται η αποκατάσταση και η αδειοδότηση χωρίς να χρειάζεται να καλέσουν και να πληρώσουν οι ίδιοι ιδιώτη ηλεκτρολόγο, αφού τα χρήματα του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα διατεθούν στον ΔΕΔΔΗΕ για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
www.news247.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου