Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Το μπρα ντε φερ… Σταθάκη - Παναγιωτάκη στον ΔΕΔΔΗΕ


Μεγαλύτερο από το αρχικώς διαφαινόμενο παρασκήνιο έκρυβαν τελικά οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ.

Η τοποθέτηση των νέων προσώπων, η μη ανανέωση της θητείας στελεχών και το ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων ήταν αποτέλεσμα ενός παρασκηνιακού «μπρα ντε φερ» μεταξύ του εποπτεύοντος υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη και του προέδρου της ΔEH Μανόλη Παναγιωτάκη.


Τα παραπάνω μεταφέρουν παράγοντες που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον χώρο της ενέργειας, σημειώνοντας μάλιστα ότι το θέμα της σύνθεσης της διοίκησης έφτασε μέχρι και στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου εκεί μάλλον ο Γιώργος Σταθάκης υπερίσχυσε…

Πώς έχουν τα πράγματα: Ο Νίκος Χατζηαργυρίου παρέμεινε με την αρμοδιότητα του προέδρου του Διαχειριστή (μη εκτελεστικό μέλος), χάνοντας εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου, παρά τις έντονες πιέσεις που λέγεται ότι άσκησε ο κ. Παναγιωτάκης για μη ανανέωση της θητείας του. Κάποιοι λένε ότι ο πρόεδρος της ΔEH του επιρρίπτει ευθύνες για τον διαγωνισμό των έξυπνων μετρητών, άλλοι μεταδίδουν ότι «δεν τον θεωρούσε και τόσο ΣΥΡιζαίο…».

Όμως ο Γιώργος Σταθάκης φέρεται να τον ήθελε στο πόστο αυτό, αναγνωρίζοντας τη δουλειά και το επιστημονικό κύρος του.

Στη νέα σύνθεση δεν υπάρχει πια και ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Σπίγγος. Λέγεται ότι ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης του προέδρου της ΔEH. Τη θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ και άνθρωπος κυβερνητικής «επιρροής», ο Αθανάσιος Μισδανίτης.

Τη λίστα των εκτελεστικών μελών συμπληρώνουν ο Γεώργιος Αγγελόπουλος,επί χρόνια στέλεχος της ΔEH, και ο Γρηγόρης Κωστάκης. Ο τελευταίος είναι επιλογή Παναγιωτάκη και όπως υποστηρίζουν πρόσωπα του περιβάλλοντός του, θα είναι εκείνος που θα έχει την αρμοδιότητα για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων.

Τρία επίσης νέα πρόσωπα (μη εκτελεστικά μέλη) τοποθετήθηκαν. Είναι οι Γεώργιος Τσουράκης, Δημήτρης Τσέκερης και Λαμπρινή Σπανού, οι οποίοι επίσης προέρχονται από το περιβάλλον Σταθάκη. Οι δύο πρώτοι μάλιστα ήταν και σε θέσεις συμβούλων του υπουργού.
Τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ συμπληρώνουν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κωνσταντίνος Μασούρας και ο Βασίλειος Δημητρίου. Τα δύο αυτά πρόσωπα προϋπήρχαν.

Το πρόσωπο-κλειδί, όμως, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος θα επιλεγεί από την αγορά. Τη θέση του, μέχρι την επιλογή, θα αναπληρώνει ο Αθανάσιος Μισδανίτης.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα του μπρα ντε φερ; Ο Γιώργος Σταθάκης φαίνεται να έχει επικρατήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου