Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Λιβαδειά: Μόλις αντικατέστησαν κλεμμένο μετασχηματιστή τον... ξανάκλεψαν

astynomia12121 Τα τελευταία δύο χρόνια, η συγκεκριμένη σπείρα είχε διαπράξει 558 κλοπές και φθορές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. προκαλώντας της ζημιά ύψους 2.500.000 ευρώ, ενώ από τους 93 τόνους χαλκού που έκλεψαν υπολογίζεται ότι έβγαλαν πάνω από 370.000 ευρώ

Ασύλληπτα παραμένουν και συνεχίζουν τη δράση τους πολλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που λεηλατούσε τους μετασχηματιστές των αντλιοστασίων σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας και εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Σε μια επίδειξη θράσους, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι «κυνηγοί» χαλκού χτύπησαν ξανά στη Λιβαδειά αφήνοντας και πάλι στο έλεος του καύσωνα τα χωράφια της περιοχής του Αγίου Γεωργίου, απ' όπου ξήλωσαν έναν μετασχηματιστή ο οποίος είχε τοποθετηθεί μόλις λίγες ώρες νωρίτερα σε αντικατάσταση του προηγούμενου που είχε καταστραφεί κατά την επιδρομή τους! Η νέα κλοπή έκανε έξω φρενών τους αγρότες, που έπεσαν θύματα των συμμοριών για τρίτη φορά!

Η σπείρα που είχε ορμητήρια σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, είχε εξαρθρωθεί την περασμένη Τρίτη και είχε συλληφθεί με ένταλμα της ανακρίτριας Πρωτοδικών Λιβαδειάς ένας 36χρονος Έλληνας. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 23, 36, 27 και 25 χρόνων, από τους οποίους ο 23χρονος και ο 25χρονος είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές για παρόμοιες κλοπές. 

Τα τελευταία δύο χρόνια, η συγκεκριμένη σπείρα είχε διαπράξει 558 κλοπές και φθορές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. προκαλώντας της ζημιά ύψους 2.500.000 ευρώ, ενώ από τους 93 τόνους χαλκού που έκλεψαν υπολογίζεται ότι έβγαλαν πάνω από 370.000 ευρώ! Μάλιστα, τα μέλη της είναι ιδιοκτήτες συνολικά 36 Ι.Χ. αυτοκινήτων (!) τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές! 

Οι λεηλασίες των μετασχηματιστών είχαν γίνει από το Μάιο του 2016 και μετά στις περιοχές Βασιλικά, Πύργος, Αλίαρτος, Υψηλάντης, Πύργος, Άγιος Δημήτριος, Αλαλκομενές, Ανθοχώρι, Σωληνάρι, Ακόντιο, Άγιος Βλάσης, Άγιος Αθανάσιος, Πέτρα, Μαυρομάτι, Προφήτης Ηλίας και Μαυρονέρι της Βοιωτίας και τις περιοχές Σφάκα, Καλαπόδι, Λευκοχώρι, Μώλος, Έξαρχος, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα, Αγία Παρασκευή, Παναγίτσα της Φθιώτιδας.
 Μάνος Τσαγκαράκης - www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου