Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Επιδότηση ρεύματος: Τι να κάνετε εάν ο λογαριασμός δεν είναι στο όνομά σας!

Επιδότηση ρεύματος: Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς που εκδίδονται σε άλλο  όνομα - Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr

Τρέχουν και δεν φτάνουν όσοι επιθυμούν να λάβουν το επίδομα για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που δίνει το κράτος ως μέτρο στήριξης στις τρομερές ενεργειακές ανατιμήσεις. Μπορεί τα χρήματα που δίνονται να είναι ψίχουλα, ωστόσο οι δικαιούχοι κινούν ήδη τις διαδικασίες μπας τα εισπράξουν για να μην τούς κοπεί τουλάχιστον το ρεύμα!

Η έκτακτη αναδρομική αποζημίωση αναμένεται να πιστωθεί στους

λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στον Ιούνιο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass αναμένεται να ανοίξει τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου και θα αφορά σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές πρώτης κατοικίας. Οι καταναλωτές θα λάβουν από 18 έως 600 ευρώ.

Δεν είναι λίγοι -ειδικά οι ενοικιαστές- που δεν έχουν τον λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη από τον οποίο νοικιάζουν το σπίτι τους. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, φαίνεται πως δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αφού η επιδότηση δεν θα κρίνεται από το όνομα, αλλά από τη δήλωση κατοικίας στο Ε1. Έτσι, αν έχετε δηλώσει κανονικά την πρώτη κατοικία σας, θα λάβετε την αναδρομική επιδότηση.

Σημειώνεται ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει, τα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα, ωστόσο, θα μπορούν να γίνονται αλλαγές. Αν, για παράδειγμα, κάποιος άλλαξε σπίτι στις αρχές του 2022, τότε θα μπορεί να δηλώσει τη νέα του κατοικία.

Τα κριτήρια

Θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ
Θα πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας
Ο λογαριασμός ρεύματος που έχει έρθει, θα πρέπει να έχει συνολική αύξηση τουλάχιστον πάνω από 30 ευρώ
Η αναδρομική επιδότηση αφορά μόνο σε αυτούς που χρησιμοποιούν το ακίνητο ως κύρια κατοικία

 

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου