Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Λύση και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με σταθερά τιμολόγια από τον Ιούλιο

Λύση και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με σταθερά τιμολόγια από τον Ιούλιο

Ειδική πρόνοια θα λάβει η ΔΕΗ, για τους πελάτες που έχουν κλειδώσει τιμολόγια με σταθερή τιμή στην κιλοβατώρα και που δεν επιβαρύνονται με ρήτρες αναπροσαρμογής, όταν θα ξεκινήσει ο νέος μηχανισμός της κυβέρνησης για την μείωση της τιμής του ρεύματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι πελάτες που επέλεξαν εν μέσω ενεργειακής κρίσης να κλειδώσουν σταθερές τιμές

μέσω τω σταθερών τιμολογίων της Δημόσιας Επιχείρησης, να μην πληρώνουν παραπάνω τιμή ανα κιλοβατώρα, όπως αυτή θα διαμορφωθεί από την εφαρμογή του νέου μηχανισμού που ήδη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη και εξειδίκευσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί την Παρασκευή.

Ειδικότερα η Διοίκηση της εταιρείας θα λάβει όλες τις απαραίτητες μέριμνες ώστε η τιμή που θα έχουν τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ, μετά την εφαρμογή του νέου μηχανισμού που θα αποσυνδέσει την τιμή της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από την οριακή τιμή του συστήματος , να είναι εξίσου χαμηλές ακόμη και για τους καταναλωτές που ήδη έχουν υπογράψει 12μηνες συμβάσεις με τιμές ακόμη και 0,24 ευρώ την κιλοβατώρα

Αυτό σημαίνει, ότι ακόμη και όσοι ήδη έχουν υπογράψει τιμές μεγαλύτερες από τα 0,16 ευρώ που εκτιμάτε από την κυβέρνηση ότι θα διαμορφωθεί το κόστος του καταναλωτή ανα κιλοβατώρα με τον νέο μηχανισμό, οι πελάτες της ΔΕΗ θα δουν αναλόγως την αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους. Μένει να δούμε βέβαια αν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΕΗ καθόλα την διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής κάλπαζε δεν άλλαξε παλαιότερες συμβάσεις με κλειδωμένες τιμές ακόμη και με 0,12 ευρώ την κιλοβατώρα.

Η ΔΕΗ μόλις τον Απρίλιο προχώρησε σε αναπροσαρμογή των σταθερών τιμολογίων με 0,24 ευρώ την κιλοβατώρα, ενώ η τιμή διαμορφωνόταν ακόμη και στα 0,36 ευρώ την κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε έναν νέο μηχανισμό για την συγκράτηση των τιμολογίων ρεύματος από την 1η Ιουλίου, όπου και θα αποσυνδέει την τιμή από αυτή της οριακής τιμής συστήματος αλλά και ουσιαστική αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής με τον τρόπο αυτό.

Ο νέος μηχανισμός που θα ισχύσει από τον Ιούλιο και για διάστημα ενός έτους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών σε θέματα ενέργειας θέτει πλαφόν στα οικιακά τιμολόγια στα επίπεδα των 145 ευρώ η μεγαβατώρα και έως 160 ευρώ στα εμπορικά, βιομηχανικά και επαγγελματικά, ώστε να μειωθεί το κόστος ρεύματος σε όλη την οικονομική αλυσίδα και έμμεσο πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά. 

 

 

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου