Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Τα golden boys της ΔΕΗ «χρυσώνουν» τον ΣΚΑΪ!

Τα golden boys της ΔΕΗ «χρυσώνουν» τον ΣΚΑΪ!

Μέγας χορηγός η δημόσια επιχείρηση στο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού, και μάλιστα όχι σε μία, αλλά σε τρεις εκπομπές

Μάταια περίμεναν να ακούσουν οι ακροατές του ΣΚΑΪ μία επί της ουσίας ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για τη ΔΕΗ, τον κ. Στάσση και τις εξωφρενικές χρεώσεις του

ηλεκτρικού.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής, Βασίλης Χιώτης και Νότης Παπαδόπουλος, άφησαν τον υπουργό να προχωρήσει σε κανονικότατο διάγγελμα, με ελάχιστες διακοπές διαδικαστικής φύσεως και μόνο, φαινόμενο βέβαια ιδιαίτερα συνηθισμένο για το ραδιόφωνο του Φαλήρου, που έχει μάστερ στην κυβερνητική προπαγάνδα.

Ο κ. Σκρέκας ανέλυε το κυβερνητικό πρόγραμμα και τα μέτρα για την ενέργεια λες και όλα πηγαίνουν μια χαρά και οι δημοσιογράφοι – παρουσιαστές απλώς συμφωνούσαν. Ούτε λέξη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχουν γονατίσει, για την τεράστια καθυστέρηση στη λήψη του νέου πακέτου, για τον γρίφο σχετικά με τον χρόνο ισχύος των μέτρων, κ.λπ.

Οι δύο παρουσιαστές δεν είχαν καν την απορία πώς θα γίνει η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και άφηναν τον υπουργό να αραδιάζει διάφορες ακατάληπτες τεχνικές λεπτομέρειες, παριστάνοντας ότι κάτι πολύ σπουδαίο θα συμβεί. Γιατί, όμως, αυτό δεν συνέβη νωρίτερα, από την αρχή της ενεργειακής κρίσης; Ουδείς ρώτησε…

Αλλά πώς ήταν δυνατόν να ρωτήσει; Αφού μόλις τελείωσε αυτή η μεγαλειώδης συνέντευξη, οι δύο παρουσιαστές ολοκλήρωσαν την εκπομπή τους με αναφορά στον χορηγό τους. Ποιος ήταν; Μα, φυσικά, η ΔΕΗ, ποιος άλλος!

Ναι, η ΔΕΗ τις τελευταίες ημέρες έχει χρυσώσει κυριολεκτικά τον ΣΚΑΪ, καθώς, πέραν των πληρωμένων διαφημιστικών σποτ που μεταδίδει καταιγιστικά ο σταθμός, έχει γίνει μέγας χορηγός όχι σε μία, αλλά σε τουλάχιστον τρεις (!!!) καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές του ΣΚΑΪ. Το μισό πρόγραμμα του σταθμού είναι μια… ευγενική προσφορά του κ. Στάσση και των άλλων golden boys, και τις υπηρεσίες της επιχείρησης διαφημίζουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι – παρουσιαστές με συνεχείς αναφορές τους.

Τι κι αν αυτό τυπικά απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ… Δεν βαριέσαι!

Πέραν της εκπομπής Χιώτη – Παπαδόπουλου, η ΔΕΗ είναι χορηγός της εκπομπής του Άρη Πορτοσάλτε (αυτό έλειπε!), αλλά και της μεσημεριανής εκπομπής Κολοκυθά – Αναστασοπούλου. Έπρεπε, όπως φαίνεται, να καλυφθεί όλο το κοινό, σε όλες τις ζώνες.

Ούτε λέξη για τις αποκαλύψεις σχετικά με τον Στάσση

Ίσως γι’ αυτό ο ΣΚΑΪ δεν λέει λέξη εδώ και μέρες για τις αποκαλύψεις σχετικά με τον κ. Στάσση και με κάθε τρόπο προσπαθεί να υψώσει ασπίδα προστασίας. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!

Η χορηγία σε τρεις εκπομπές του ίδιου σταθμού που λιβανίζει τον κ. Μητσοτάκη και τους εκλεκτούς του είναι ενδεικτική της ευρύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης, που κάνει παιχνίδι με τα μέσα ενημέρωσης μέσω των κρατικών ή ημικρατικών οργανισμών, μοιράζοντας χρήμα κατά το δοκούν.

Μόλις προ ημερών, άλλωστε, η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε ότι ο κ. Στάσσης έχει μοιράσει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 45.000.000 ευρώ σε φιλικά media, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα. Εξάλλου, από την τσέπη του τα δίνει;

www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου