Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της ΔΕΗ ο Κ. Χολέβας


Την εκλογή του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα ως μέλους της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας αποφάσισε η πρόσφατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, εγκρίνοντας σχετική πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίο, με ποσοστό 98,62% επί των εγκύρων ψήφων.

Ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της ΔΕΗ, ο κ. Χολέβας θα πάρει τη

θέση του κ. Αιμ. Στασινάκη, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο κ. Χολέβας ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της AXIA PLUS S.P.P.C, ενώ από τον Μάιο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν Αντιπρόεδρος (VP) Εξαγωγών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας για Εταιρείες Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου (Oil& Gas) της LafargeHolcim, με έδρα το Παρίσι.  

Έχει διατελέσει επιτυχώς ανώτατο στέλεχος επι 23 συναπτά έτη σε κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες και σε καίριες θέσεις ευθύνης στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ανάπτυξη Νέων Επιχειρηματικών Δραστηριότητων, Εμπορίας, Εξαγωγών & Διεθνούς Εμπορίου, Ενέργειας και Καυσίμων, Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Πληροφορικής, Εταιρικού Μετασχηματισμού, Βελτιστοποίησης Διαδικασιών/Συστημάτων και υιοθέτησης Βέλτιστων Πρακτικών (Best Business Practices), Διοίκηση και Όργάνωση σύνθετων Έργων. 

Μεταξύ άλλων, ανέπτυξε και διαχειρίστηκε δύο νέες διεθνείς δραστηρίοτητες στον τομέα της Ενέργειας,  διεύθυνε μεγάλης κλίμακας και πολύπλοκες βιομηχανικές λειτουργίες και επιχειρηματικά έργα με σύνθετες και διεθνείς ομάδες εργαζομένων και συνεργατών υπερβαίνοντας τους επιχειρησιακούς στόχους, ενώ αναδείχτηκε «Επαγγελματίας της Χρονιάς 2019» από την European Logistics Association (ELA). 

Ο κ. Χολέβας έχει πτυχίο Φυσικής από το ΑΠΘ και MS Mechanical Engineering από το Michigan Technological University. 

Ο κ. Χολέβας πληροί της προϋποθέσεις του ν. 4643/2019, καθώς και τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 9 του ν. 4706/2020.  

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό του κ. Χολέβα εδώ.

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου