Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Βλέπει εξαγορές στην αγορά των ΑΠΕ η ΔΕΗ – Τι ανέφερε η διοίκηση στους αναλυτές


Σε αναζήτηση ευκαιριών για πιθανές εξαγορες, βρίσκεται η ΔΕΗ όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου στους αναλυτές. Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της ΔΕΗ έχει ακουστεί για το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της εταιρείας Volterra που έχει τεθεί προς πώληση από τον όμιλο AVAX. 

Σε κάθε περίπτωση εκτός από τις εξαγορές, η ΔΕΗ συνεχίζει την

οργανική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των έργων ΑΠΕ που διαθέτει, με στόχο να αναδειχθεί στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα ανανέωσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος στα έργα υπό κατασκευή καθώς ολοκληρώθηκαν 50MW και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για περίπου 355MW. Παράλληλα έχουν υποβληθεί αιτήσεις για άδειες περιβαλλοντικών όρων για περίπου 350MW φωτοβολταϊκών ενώ παρατηρείται σημαντική πρόοδος στην αδειοδοτική ωρίμανση καθώς έχει ήδη εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα έργων ισχύος 4GW. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε ανάπτυξη πάνω από το 80% του στόχου για έργα 5GW στην επόμενη τριετία (2,2GW βρίσκονται στη φάση των δεσμευτικών όρων σύνδεσης και 1,8GW στην έκδοση περιβαλλοντικών όρων). Τέλος περίπου 650MW έργων βρίσκονται στο τελικό σχέδιο προετοιμασίας των διαγωνισμών για την επιλογή αναδόχου κατασκευής. 

Αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ διαθέτει σε λειτουργία 239MW ενώ για το επόμενο εξάμηνο αναμένεται να φτάσει τα 489MW καθώς βρίσκεται υπό κατασκευή το έργο των 200MW στην Πτολεμαΐδα και των 50MW στη Μεγαλόπολη. Στους επόμενους 6 – 18 μήνες αναμένεται να φτάσει τα 593MW καθώς θα προστεθούν 39MW αιολικών και 65MW φωτοβολταικών στη Δ. Μακεδονία, ενώ σε διάστημα 18 – 24 μηνών θα προστεθούν 550MW + 94MW φωτοβολταϊκών στην Πτολεμαΐδα, 70MW αιολικών στη Β. Ελλάδα και 191MW φωτοβολταϊκών στο Αμύνταιο. Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει στα 5GW έργων εντός του 2025. 

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου