Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Εκτίμηση Optima για ΔΕΗ: Αύξηση 98% του κύκλου εργασιών σε ετήσια βάση - Πτώση 21% στα EBITDA και καθαρές ζημιές 30 εκατ. ευρώ


Επιστροφή σε ζημιογόνο τρίμηνο αναμένει η Optima Bank για την ΔΕΗ, καθώς η εκπτωτική πολιτική της Επιχείρησης προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές χονδρικής του ρεύματος θα επιβαρύνει τα μεγέθη της, εν μέσω της μεγάλης αύξησης του λειτουργικού της κόστους που φέρνει η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Ειδικότερα, η Optima αναμένει από την ΔΕΗ να ανακοινώσει στις 26

Μαΐου αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 98% σε ετήσια βάση στα 2,208 δισ. ευρώ, αλλά πτώση κατά 21% στα επαναλαμβανόμενα EBITDA στα 178 εκατ. ευρώ και τελικά καθαρές ζημίες 30 εκατ. ευρώ έναντι των κερδών 21 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Όπως επισημαίνει η Optima Bank, η ειδική εκπτωτική πολιτική της ΔΕΗ για τη μερική απορρόφηση της εκτίναξης του κόστους εισροών και των τιμών χονδρικής θα επιβαρύνει το EBITDA του α' τριμήνου της Επιχείρησης.

Η εκπλήρωση του στόχου για EBITDA στα επίπεδα του 2021, δηλαδή της τάξεως των 850  εκατ. ευρώ, είναι μεν δύσκολη αλλά εφικτή εκτιμά η Optima, υπό την επιφύλαξη όμως α) της υποχώρησης των τιμών των καυσίμων και ειδικά του φυσικού αερίου, β) της ολοκλήρωσης του νέου καθεστώτος αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών από τον προσεχή Ιούλιο.

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου