Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Μπαράζ ρευματοκλοπών σε ολόκληρη τη χώρα!

Kilkis-revmatoklopi

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι επιτήδειοι από διάφορες περιοχές της χώρας, που σκαρφίζονται τρόπους για να γλιτώσουν από την “δαγκάνα” της Δ.Ε.Η., αποφεύγοντας να πληρώνουν όχι μόνο την περιβόητη “ρήτρα αναπροσαρμογής”, αλλά και ολόκληρο τον λογαριασμό, βάζοντας όμως σε κίνδυνο τη ζωή τους!

Μόνο σε μια περιοχή του Κιλκίς, συνελήφθησαν το πρωί της

Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Παιονίας και της Ο.Π.Κ.Ε. έξι άνδρες, καθώς διαπιστώθηκε ότι τροφοδοτούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα τα σπίτια τους κλέβοντάς το από έναν στύλο με την χρήση αυτοσχέδιων καλωδίων στα οποία είχαν προσαρμόσει μεταλλικό γάντζο! Το ζήτημα είναι ότι αυτού του είδους οι αυτοσχέδιες κατασκευές για την ρευματοκλοπή αποτελούν εστίες κινδύνου, καθώς μπορεί εύκολα να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία στους χρήστες ή, ακόμη, βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά.

Με μια παρόμοια μέθοδο ρευματοδοτούσαν παράνομα τις κατοικίες τους σε καταυλισμούς στην Ηλεία άλλα οκτώ άτομα, αποφεύγοντας να καταγράφεται η ενέργεια που κατανάλωναν. Όμως, με τη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ, συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς κι οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς με την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

Μάνος Τσαγκαράκης

www.protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου